VIDEO| Românii pleacă din nou cu miile în afara graniţelor. A început munca sezonieră

Cu bagajele făcute, mii de români au fost întorși din drumul lor spre culturile de sparanghel din Germania după ce a fost adoptată ordonanța militară 8.

R.B., vineri 10 aprilie 2020 , 20:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ordinul prevede ca zborurile să fie aprobate de statul român cu 48 de ore înainte și, ca urmare, unele curse charter au fost întârziate. În Cluj, acolo unde avioanele au decolat, sezonierii au fost organizați militărește, după haosul înspăimântător de ieri.

Imaginile de necrezut cu cei aproape 2 000 de oameni înghesuiți la intrare în aeroport au dispărut chiar dacă mașinile pline cu sezonieri pentru Germania au continuat să sosească. Viitorii culegători de sparanghel au așteptat, în parcare, la distanță unii de alții, dovadă că organizarea nu e imposibilă atunci când reprezentanții statului și cei ai aeroportului colaborează.

Citeste si: Declarație pe proprie răspundere. Greșeala care i-a costat 4000 de lei. Ce a uitat să treacă în declarație un cuplu din Alba

Bărbați și femei în putere din Harghita, Mureș și Sălaj și-au lăsat familiile ca să muncească într-o țară puternic lovită de pandemie. Germania turează însă motoarele economiei și după ce a trimis spre România 13 avioane, astăzi, alte 6 au aterizat pe aeroportul din Cluj.

Efectele s-au văzut la Iași unde două curse charter, tot spre Germania, au fost anulate. Sezonierii, veniți în mare parte din Ardeal, au făcut cale-ntoarsă... "Fără motiv", spun revoltați.

Citeste si: Ciolacu: Guvernul ne anunţă că am ajuns la fundul sacului, înainte să fi dat măcar un singur 1 leu

Pandemia îi costă, pe fiecare, pâinea, cam 1 500 de euro pe lună ar câștiga în Germania, numai că acum, n-au niciun leu în buzunar. Jandarmii au încercat să-i liniștească înainte ca directorul aeroportului să-i anunțe oficial că nu mai pleacă.

După câteva ore, sezonierilor li s-a cerut să se întoarcă pentru că, în cele din urmă, avioanele se vor ridica. Spre Germania au plecat, numai vineri, mii de români, inclusiv de pe aeroporturile din Sibiu și București.

Citeste si: Atenție mare dacă faci parte din această categorie. Ești mai predispus la infectarea cu COVID-19. Statisticile o spun clar

Alte curse sunt programate sâmbătă și duminică. Cei care au ajuns deja s-au filmat la treabă, în cultura de de sparanghel

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si