VIDEO - Roșii mutante, cumpărate dintr-o piață din Capitală, pe internet

Tomatele se află din nou în plin scandal după cepe internet un bărbat a acuzat că a cumpărat roșii româneşti mutante, dintr-o piață din Capitală.

Webeditor: Iulian Ciurea marți 22 iunie 2021 , 19:23

Cel care a postat roșia mutantă spune că producătorul de la care a cumpărat i-ar fi garantat că roşiile sunt româneşti si.... sănătoase.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cel care a postat roșia mutantă spune că producătorul de la care a cumpărat i-ar fi garantat că roşiile sunt româneşti si....

sănătoase.

„E o roșie de proveniență... nu e românească, că are coaja groasă și o roșie care a stat în depozit, undeva, cel puțin 3-4 luni de zile până a ajuns pe piață!
Am ajuns la 62 de ani și eu n-am văzut așa ceva și nu mi s-a întâmplat așa ceva”, spun producătorii.

Fotografia cu roşia mutantă, postată recent pe retelele de socializare, îi şochează pe producători şi pe cumpărători deopotrivă!

„Astea sunt nasoale!
Sunt germeni în interiorul tomatei”, constată oamenii.

Roșii mutante pe internet. Au fost cumpărate dintr-o piață din Capitală

În faţa camerei de filmat sau pe ascuns, multi legumicultori ajung să recunoască, însă, că, în culturile de roșii, folosesc Ethrel, pentru a le spori creșterea.

„Dar se dă de ani de zile cu chestia asta! Se folosește în toată lumea și este un regulator de creștere și în America, și în Franța, peste tot se folosește, scrie pe el: regulator de creștere, deci nu e interzis”, spun legumicultorii.

Numai că Substanța Ethrel folosită mai ales la culturile de roșii este considerată toxică pentru consumator și interzisă în Uniunea Europeană. Stimulatorul de coacere se găsește, însă, pe piaţă la negru.

Cu toate aceste capcane pe care le găsim, e important să fim atenți la ce cumpărăm.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si