VIDEO| S-au plimbat prin țară bolnavi de COVID

Inconștiență, prostie sau rea voință. Pentru că e greu de spus cum doi maramureșeni, soț și soție, care vindeau artizanat pe litoral, confirmați pozitiv cu coronavirus, au fost lăsați să plece cu mașina din Constanța și până-n Sighetul Marmației.

R.B., marți 30 iunie 2020 , 19:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe lângă faptul că au continuat să-și scoata marfa pe tarabe și să intre în contact cu clienții deși se simțeau rău și așteptau rezultatul testului pentru covid-19, pe drumul spre casă s-au oprit în benzinării și la fast-food-uri. Nimeni nu ar fi aflat că oamenii respectivi sunt infectați, dacă nu ar fi avut un accident rutier chiar cu puțin timp înainte să ajungă la destinație. Ei le-au mărturisit polițiștilor că au testat pozitiv la coronavirus și au fost luați de la locul accidentului direct cu izoleta. Toți cei implicați în această poveste halucinantă sunt cercetați acum pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Maramureșenii sunt soț și soție și vând artizanat pe litoralul românesc de mulți ani de zile. Acum câteva zile, s-au simțit rău și s-au dus la un spital privat din Constanța. Pentru că aveau simptome ale infecției cu coronavirus, le-a fost recoltat sânge și trimis pentru analize la un laborator.

Citeste si: Focar de coronavirus la un centru pentru victimele violenţei în familie

E greu de spus dacă le-a recomandat cineva să nu intre în contact cu alți oameni până apar rezultatele, cert este că oamenii și-au vândut în continuare marfa clienților, iar o anchetă epidemiologică este aproape imposibil de desfășurat corect în acest caz.

Și mai grav este că, imediat după rezultate, în loc să fie opriți în spital, așa cum cere legea, maramureșenii au fost lăsați să plece și, dacă nu se simțeau din ce în ce mai rău, probabil ar fi rămas la mare.

Citeste si: Țări zona verde. Lista actualizată a țărilor unde puteți merge în vacanță

Au parcurs cel puțin 800 de kilometri de la un capăt la altul al țării și, bineînțeles, s-au oprit de mai multe ori pe drum, ultima oară la o benzinărie din Gura Humorului. Din cauza traseului extrem de lung, de aproximativ 12 ore, pe care au vrut să-l facă dintr-o bucată, bărbatul a adormit la volan chiar cu zece kilometri înainte să ajungă acasă și duba celor doi a intrat într-un gard. Polițiștii care au intervenit au avut parte de surpriza vieții lor.

Agenții și salvatorii n-au intrat în contact cu bolnavii, a fost chemat un echipaj specializat și costumat corespunzător ca să-i ridice, mașina lor a fost dezinfectată și cei doi internați în spital. Trecuseră deja trei zile de la confirmarea rezultatului.

Conform legislației în vigoare, toate cazurile, indiferent dacă sunt negative sau pozitive, sunt raportate către Institutul Național de Sănătate Publică, către DSP și, dacă este cazul, către spitalul care a solicitat testarea, au comunicat reprezentanții centrului de analize.

Citeste si: Momentul emoționant în care o asistentă și-a strâns puiul de trei ani în brațe după mai multe săptămâni de izolare: „M-am simțit ca de Crăciun”

Până la această oră, conducerea spitalului privat la care s-au prezentat inițial maramureșenii n-a comentat incidentul, deși sunt în desfășurare două anchete penale, în ambele colțuri ale țării. Potrivit unor surse, se pare că cei doi soți infectați au refuzat inițial să coopereze cu autoritățile.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si