Îin momentul in care alegem un nume de botez, nu numai Ioan, trebuie sa avem grija la ce mesaj incercam sa le transmitem copiilor nostri.

„Nu numai in cultura noastra crestina, si alte popoare, citeam si in povestile de la indieni, gen ‘pana de vultur” sau “iute ca sageata”, ca nu-mi vine alt nume, aratau calitatile umane. Ei bine, in momentul in care parintii meu au ales ca nume Bogdan, care inseamna dumnezeu s-a milostivit- ca si Teodor- pe filiera slavona, e clar ca au simtit venirea mea pe

lume ca un dar.

Sărbătoarea de Sfântul Ioan. Semnificațiile zilei sunt speciale

Ei bine, cei care aleg numele Ioan, trebuie sa fie foarte cu bagare de seama, pe de-o parte fie pentru ca considera ca dumnezeu s-a milostivit de ei si le-a daruit un prunc, dar fie si ca acest prunc va adopta la un moment dat aceasta calitate umana de a fi buni, de a fi milostivi..oameni buni”, spun preoții.

Asadar, numele de sfant primit la botez are o incarcatura aparte si atribuie celui care il poarta din responsabilitatile si carcateristicile acelui sfant .Cat despre rugaciunile in zile de sarbatoare...

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Deci avem acatiste pentru toate sarbatorile noastre, pentru toti sfintii din calendar. Pentru toate sarbatorile crestine avem acatiste si categoric oamenii sunt indemnati, pentruca poate prima data nu constientizezi greutatea acatistului, dar treptat treptat, citindu-le mai des, incepi sa constientizezi ce se intampla cu numele tau, ce se intampla cu cei care ti-au pus acest nume si pana la urma, pe ce traictorie te afli tu, purtand acest nume”, spun preoții.

Sărbătoarea de Sfântul Ioan. Botezătorul a trăit o viață de pustnic.

Ioan Botezatorul si-a trait viata in pustiu, intr-o pregatire continuua pentru misiunea divina ce i-a fost harazita: aceea de a-l boteza pe mantuitorul Iisus.

„În momentul in care mantuitorul Iisus se intalneste in apele Iordanului si Ioan Botezatorul, chiar daca Ioan Botezatorul face gestul acesta al stropirii si mantuitorul spune “lasa ca asa se cuvine”, cel care sfinteste apele iordanului este mantuitorul iisus si il sfinteste inclusiv pe Ioan Botezatorul, care il boteaza”, spun preoții.

Sfantul Ioan Botezatorul este si protectorul femeilor insarcinate.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si