De altfel, aceleaşi surse susţin că întreaga activitate a Poliţiei era supervizată de superiorii din Ministerul de Interne, care în realitate ar fi urmărit ca şeful Poliţiei să fie atras într-o capcană pentru a-l înlătura de la cârma instituţiei.

”Siguranţa locuitorilor Capitalei, la acel moment, a cântărit mai mult decât faptul că ulterior acţiunea mea ar fi putut fi interpretată greşit”, spune Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române.

Citeste si: VIDEO| Interlopii, luaţi cu "vorba bună"

Mărturiile obţinute de jurnaliştii de la Libertatea, de la unul dintre colegii apropiaţi ai şefului Poliţiei, scot la iveală un joc dus la nivel înalt în Ministerul de Interne. După ce Chestorii Bogdan Despescu și Liviu Vasilescu au explicat că întâlnirea nocturnă cu liderii clanului Duduianu, în care a fost stabilit programul funeraliilor lui Emi Pian, a fost legală, surse din interior susţin că lui Vasilescu i se pregăteşte plecarea din fruntea Poliţiei.

”Vasilescu a intrat într-o capcană. El a fost, la începuturile sale în poliție, un om de operativ, a lucrat la brigada de crimă organizată și a rămas cu aceste reflexe. Și când a condus Direcția de Operațiuni Speciale făcea nu atât management, unde oameni mai cârâiau că era coleric, cât mai ales organizarea acțiunilor de poliție în sine. Așa că s-a dus pe stradă cu Duduienii să rezolve situația”.

Acţiunile lui Liviu Vasilescu sunt aspru criticate de colegii săi

Chiar dacă rezultatul a fost cel dorit de autorităţi, iar la înmormântarea lui Emi Pian nu au existat incidente, acţiunile lui Liviu Vasilescu sunt aspru criticate de colegii săi. Umilinţa îndurată de agenţii din teren este uriaşă. În primă fază s-au simţit trataţi precum bodyguarzii clanului Duduianu, iar acum oamenii legii spun că nu mai au autoritate nici măcar în faţa cetăţenilor de rând.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Clanurile de interlopi, sfidare la drumul mare

”Nimeni nu a făcut Academia şi nici Şcoala de Poliţie ca să stea planton la nişte interlopi! Colegii din stradă, care în momentul in care dau o banală amendă la neportul centurii de siguranta spre exemplu, primesc reprosuri din partea cetatenilor cu privire la dubla masura şi la faptul că in cayul lor se aplica legea, iar in cazul a ceea ce au vazut la tv nu s-a aplicat legea”, spune Cosmin Andreica, sinidcat Europol.

În plus, tupeul infractorilor a crescut

”Când Şeful Poliţiei se duce, aici intervine o zona anormală! Nu şeful poliţiei trebuie să se ducă, decât dacă trebuie să pupe mâna naşului şi să arate că îl respectă. Pentru că in zonele astea, chestia respectului inseamna că băi eu nu discut cu oricine, eu discut cu şeful şefilor, iar ceilalţi, respectul insemnand in realitate frică, teroare, ceilalţi se supun!”, spune sociologul Gelu Duminică.

Acţiunile chestorului Liviu Vasilescu nu au fost însă din proprie iniţiativă, spun colegii acestuia. În realitate, Vasilescu nu ar fi făcut nicio mişcare fără să îl anunţe înainte pe secretarul de stat Bogdan Despescu:

”Demisia șefilor Poliției e iminentă. Nu doar a lui Vasilescu, ci și a lui Despescu”

Controversata întâlnire a declanşat şi o anchetă internă în cadrul Poliţiei. În mod surprinzător, după ce în spaţiul public au apărut primele speculaţii despre aşa-zisele negocieri dintre Vasilescu şi Duduieni, multe dintre imaginile de pe camerele de supraveghere din zona în care a avut loc întâlnirea au dispărut. Surse din poliţie spun că, deşi Vasilescu nu dăduse dispoziţie, un individ misterior ar fi mers şi ridicat filmările. Bărbatul ar fi pretins că este poliţist, iar după ce a obţinut imaginile a dispărut fără urmă.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Adrian Corduneanu se pregăteşte pentru lupta dintre clanuri, după uciderea lui Emi Pian! „Beleaua” se antrenează la sala de box pentru a-și spulbere rivalii! VIDEO

Câtă vreme mai marii poliţiei se contrazic şi instituţia pare destabilizată, fiind vizată de tot felul de controale ale corpului de control din minister, in clanul Duduianu spiritele par să se fi liniştit şi nimeni nu mai vorbeşte despre răzbunare. După ce liderul interlop Emi Pian a fost ucis, criminalul a fost arestat şi plasat în custodia poliţiei. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu doi dintre fraţii lui Emi Pian, care au fost arestaţi a doua zi după înmormântare, fiind acuzaţi de tentativă de omor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si