VIDEO-Scandal la vârful Ministerului Sănătății din cauza consilierului

Premierul Florin Cîţu i-ar fi cerut ministrului Sănătăţii doar să o elibereze din funcţie pe Andreea Moldovan - cea care i-a fost consilierul de încredere.

Iulian Ciurea, miercuri 14 aprilie 2021 , 19:24

Scandal la vârful Ministerului Sănătății din cauza consilierului
Scandal la vârful Ministerului Sănătății din cauza consilierului
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Inconjurata de jurnalisti si in strigătele de revoltă ale unor protestatari a plecat azi la ministerul sănătăţii secretarul de stat Andreea Moldovan. Este considerată atât în presă, câi şi de multi lideri politici drept autoarea morală a demiterii mninistrului Vlad Voiculescu după ce a semnat personal si

publicat in Monitorul Oficial un ordin de ministru prin care schimbă regulile de carantinare a localităţilor.

Nimeni nu a avut de comentat la noile norme de calcul. DAR... Toate criticile s-au îndreptat ca niște săgeți de neoprit catre tandemul Vlad Voiculescu- Andreea Moldovan- pentru că au lucrat pe ascuns.

Scandal: Consilierul ministrului Sănătății nu a comunicat destul

„Echipa Vlad Voiculescu a ales să comunice, ba chiar iată cu acest OUG publciat în Monitorul Oficial să ia decizii peste capul premierului. Așa ceva nu putea fi acceptat de niciun premier”, spune jurnalistul Lucian Mândruță.

Practic ordinul de ministru avea o anexă care stabilea un punctaj calculat pe baza unor indicatori. Înțelegem că pentru instituirea carantinei era nevoie ca o localitate să atingă cel puțin 60 de puncte. Parcurgând lista de criterii, capitala ar fi însumat 40 de puncte- și ca atare ar fi intrat în carantină.

Dincolo de mecanismele ascunse ale politicii- simpla afirmație că București ar putea intra în carantină oricând, i-a speriat pe oameni.

„Se joacă, doamnă, asta e bătaie de joc!”, spun unii.

Prefectul Capitalei nu avea nicio idee de ordinul de carantinare

În zadar a susținut şi prefectul Capitalei că Bucureştiul nu se va carantina.

- Nu v-ați fi dorit să aflați că se va elabora acel ordin de ministru, repet măcar să fiți notificat, înștiințat?
- Nu vorbim dacă ne dorim sau nu ne dorim ceva.

Nu am fost înștiințat, spune prefectul Capitalei.

Chiar și vorbele unui om atât de important, care este practic cel care aplică legea în teritoriu- au pălit în fața temerilor produse de ordinul ministerial dat peste noapte, pe ascuns.

„ Nu ar fi trebuit să iasă atât de des cu mesaje împotriva politicii generale a guvernului din care face parte dintr-un singur motiv, nu pentru că e ilegal, e imoral, ci o cere până la urmă solidaritatea celor cu care ești în barcă”, spune Lucian Mândruță.

Ordinul semnat de Andreea Moldovan va fi revocat, a anuntat premierul. Și cei doi, atât secretarul de stat, cât și ministrul Vlad Voiculescu- demiși.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre... Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre Irisha, Elena Marin, Bogdan Urucu si Sorin Puscasu?
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si