VIDEO | Scandal monstru într-un club din Bucureşti: Proprietarii sunt acuzaţi de transfobie

Un scandal monstru a compromis o noapte de petrecere, într-un club din Bucureşti! Proprietarii localului sunt acuzaţi de transfobie, după ce o tânără care face parte din comunitatea LGBT ar fi fost jignită la o petrecere privată dedicată minorităţilor sexuale! Mai multe ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului şi-au exprimat intenţia de a protesta după acest incident.

R.B., duminică 08 decembrie 2019 , 18:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O întreagă dezbatere despre ”cine este vinovat şi... cu ce?” s-a declanşat în clubul din Capitală care a organizat o petrecere dedicată comunităţii LGBT. Totul după ce Antonella Lerca, o activistă trans, ar fi fost dată afară de la spectacol.

Mai mult, din înregistrările realizate în noaptea cu pricina, reiese că ar fi fost jingită şi discriminată de către bodyguarzii localului care au considerat-o bărbat.

Citeste si: Imagini șocante într-un club din Alba. O polițistă a fost bătută de un interlop

Aceleaşi acuzaţii reies şi din relatarea postată pe o reţea de socializare de către Antonella: 

”Când dau să deschid uşa, aud din spate:
-Auzi,cred că ai brandul mai mare decât al meu!
Ma opresc şi mă îndrept spre el. Nu înţelesesem ce vrea...
-Mă scuzaţi?
La care el:
-Muşchii, mâna....e mai mare ca a mea.
Am înlemnit.
-Nu, dragul meu, nu am mâna mai mare ca a ta. Şi îmi pun palma mea în palma lui dublă, vizibil mai mare, cu unghii netăiate şi tocite.
-Uite, vezi? E mai mică.
-Ah, da! Spune el (eu râd triumfătoare)”

Iar seria jignirilor la adresa sexualităţii ei ar fi continuat în văzul tuturor.

Citeste si: VIDEO | SCANDAL în club! Fiul lui Sile Cămătaru, căutat de polițiști! A înjunghiat un tânăr!

În noaptea cu pricina, apropiaţii Antonelei au rămas la club ore bune încercând să-i facă dreptate. Prietenii Antonelei au ajuns şi la reprezentanţii clubului în căutarea de explicaţii pentru fuga ei de la petrecere.

Contactaţi de Ştirile Kanal D, reprezentanţii clubului nu au mai dorit să ofere un alt punct de vedere referitor la acest incident în afara celui exprimat pe această înregistrare.

În urma incidentului, mai mulţi activişti şi activiste dar şi ONG-uri pentru drepturile omului au semnat o scrisoare deschisă către clubul unde a avut loc incidentul prin care solicită scuze publice faţă de Antonella şi comunitatea transgen. De asemenea, vor ca angajatii localului și colaboratorii să participe la un training de gen şi orientare sexuală pe o durată de minim şase luni, cu întâlniri bilunare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si