„Au trecut trei zile de la alegeri, dar nici până în prezent nu avem datele finale. Scandal este, însă, din plin, atât la Sectorul 2 din București, cât și la Sectorul 1, unde actualii primari fac acuzații grave de fraudă și cer renumărarea voturilor”, a transmis Christian Sabbagh.

„Dacă doamna mă mai întrerupe încă odată, am plecat!”, a spus Clotilde Armand.

După trei zile de așteptare, candidații primarilor par că și-au pierdut răbdarea. Iar spiritele nu par să se liniștească la Sectorul 1, unde, conform rezultatelor parțiale, George Tuță ar fi câștigat Primăria Sectorului cu o diferență de 500 de voturi.

Citește și: VIDEO Șoșoacă, la un pas de leșin în lupta cu jandarmii! Senatoarea acuză oamenii legii de violență: „Au dat în mine ca într-un sac de box”

„Fiecare dintre noi poate să facă această aritmetică simplă, să adune voturile și să își dea seama că sunt corecte”, a spus George Tuță.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Tocmai această socoteală paralelă nu o lasă pe Clotilde Armand să-și recunoască învingerea.

Ce spune Clotilde Armand despre această situație

„Din pix! Sunt voturi care dispar. Noi am calculat ce înseamnă „din pix”. Acest „din pix” înseamnă peste o mie de voturi care se evaporă și de care nu știm ce se întâmplă”, a declarat Clotilde Armand.

Dovezile pe care își bazează acuzațiile Clotilde Armand sunt postate și pe pagina ei de socializare.

„Am depus plângeri. Au fost depuse plângerile, au fost depuse și la Parchetul General. Vă spun că au fost depuse aceste plângeri! Sunt depuse la Parchetul General prin procedură oficială”.

Bătălia voturilor a continuat astăzi și în fața Biroului Electoral al Sectorului 2, acolo unde a avut loc și un protest în sprijinul lui Radu Mihaiu. Actualul primar susține că în Sectorul său au fost cele mai multe voturi nule.

Radu Mihaiu și suspiciunile de fraudă pe care le are

„Avem suspiciuni de fraudă pentru peste 2000 de voturi. Nu doar că mă simt învingător, dar matematica este una singură pentru toți. Avem mai multe voturi, prin urmare am câștigat alegerile”, a spus Radu Mihaiu.

Mihaiu nu se lasă, însă, și cere renumărarea voturilor.

„Mai sunt trei secții de validat, dar noi am depus cerere de renumărare pentru peste 30 de secții. Avem o secție în care s-au inversat rezultatele. Avem 504 voturi dispărute, avem 1345 de buletine dispărute din secții”.

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Lora sare în apărarea Sânzianei Negru după scandalul de la Electric Castle: ”Bunul simț aruncat la gunoi este mai grav”- radioimpuls.ro

Citește și: Clotilde Armand, hotărâtă să ducă până la capăt lupta pentru Sectorul 1! Cum vrea să dovedească că merită în continuare să aibă scaunul de primar

„Din păcate, Radu Mihaiu se ține cu dinții de scaun într-o manieră, aș spune, josnică pentru un primar în funcție care, totuși, reprezintă o comunitate”, a spus Rareș Hopincă.

„Sunt multe contestații sau solicitări în legătură cu renumărarea voturilor, de contestare a alegerilor și așa mai departe. Toate vor fi analizate de Birourile Electorale competente”, a spus Toni Greblă, președinte AEP.

Rezultatele alegerilor este întârziat, nu numai în București. La acest moment, 30 de secții blochează peste 20 de județe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si