"Scene revoltătoare au fost filmate într-o școală din Maramureș. Mai mulți elevi care au rămas repetenți, își terorizează colegii, aruncă cu scaunele prin clasă, jignesc și fac gesturi obscene. O anchetă internă, dar și una penală a fost deschisă după ce autoritățile au aflat din presă ce se întâmpla chiar sub nasul lor", a transmis Crtistian Sabbagh.

Elevi scăpați de sub control

Astfel de scene se derulează la școala din Desești, Maramureș.

Când nu sunt supravegheați, elevii aruncă cu scaunele prin clasă și înjură. Într-un alt clip video, o elevă care stă liniștită în banca ei, aproape este lovită de un băiat.

Haosul din unitatea de învățământ pare să fie o normalitate. Într-o altă sală de clasă, un elev îmbrăcat în fustă, care poartă o mască, își jignește colegii.

Chiar dacă băiatul îl împinge, celălalt adolescent nu se lasă până nu-l umilește așa că începe să mimeaze acte sexuale.

Imaginile ar fi fost surprinse luna trecută. În tot acest timp elevii din imagini au continuat să își terorizeze colegii.

"În această școală din comuna noastră există probleme. Probleme foarte serioase, de mulți ani de zile. De aceea copiii au plecat de la școala noastră! Copiii nu sunt în siguranță! Prin clasă zboară scaune, scene de agresiune, porumbei morți aruncați peste geamuri, copiii sar peste geamuri în timpul orelor.

Chiar am auzit că și profesorii vorbesc cu ei agresiv! Atât de multe probleme! Mi se par copiii traumatizați, părinții! E un adevărat stres!", a declarat mama unui elev.

Reporterii Kanal D au mers să discute cu responsabilii din conducerea școlii despre situația revoltătoare. Directorul nu era străin de incidente, ba chiar a aruncat vina pe elevii care au filmat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"E vorba despre elevi care au creat probleme de-a lungul timpului. Acel filmuleț făcut acolo s-a făcut probabil pentru...nu stiu... vedeti cum sunt tinerii, încearcă să braveze. Nu am înteles mesajul pe care vor să-l prezinte!", a declarat directorul școlii.

În cele din urmă, a fost sesizat și inspectoratului școlar din Maramureș. Nu de conducerea școlii, ci de către presă.

"Este clar că nu va trebui să sancționăm elevul. Dacă acolo exista supraveghere, acei copii nu ar fi putut să facă acele gesturi pe care le-am văzut în filmări. Inpardonabil, acolo trebuia să existe supraveghere. Dacă era în pauză colegii trebuiau să fie pe hol și să audă, dacă era oră e și mai grav! Profesorul trebuia să fie în sala de clasă!", a declarat ISJ.

Și polițiștii s-au autosesizat.

"S-a întocmit dosar penal cu privire la comiterea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, ca urmare a apariției în spațiul public a unor imagini video referitoare la conduita unor elevi într-o instituție de învățământ", au transmis autoritățile.

La nivelul școlii a fost deschisă o anchetă internă care va lămuri lucrurile.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Scandalul abuzurilor: responsabilii se ascund. Autoritățile spun că au aflat târziu, iar DGASPC nu dă explicații: "Nu pot să vorbesc"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: