VIDEO | Schimbarea la față a PSD. Deciziile majore luate după pierderea alegerilor

Premierul Viorica Dancilă a anuntat, aseară, schimbari majore in PSD. Prima sedintă a Consiliului Executiv al partidului mută multi pioni pe fosta tablă de sah a lui Liviu Dragnea. Nici Viorica Dancilă parcă nu mai este persoana pe care o vedeam pana acum.

D.S., miercuri 29 mai 2019 , 14:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Patru ore de dezbateri au fost necesare membrilor PSD ca sa schimbe cu totul fata partidului. Si pentru ca schimbarea incepe de la varf, insusi premierul a surprins presa cu declaratii si atitudini neobisnuite pana acum.

Viorica Dancila a avut un discurs coerent si vizibil imbunatatit. Atitudinea ei a fost relaxata si deloc constransa de anumite exprimari sau reactii. Demnitarul a comunicat cu jurnalistii, a raspuns obiectiv si concret intrebailor primite si nu s-a ferit sa dea raspunsuri oneste si directe despre evenimentele anterioare din partid.

Viorica Dancila: A fost o discutie la incpeut de amnistie si gratiere, stiti bine ca se crease un val dar nu numai din partea PSD-ului. Nu vreau sa ma intorc la insistentele domnului Liviu Dragnea! Au fost mai multe insistente, a fost o opinie de partid la un moment dat.

Discutia despre legile justitiei si statul paralel au facut-o pe Viorica Dancila sa admita voalat unele situatii

Viorica Dancila: Nu vreau sa discut despre statul paralel! Asta nu pot, vreau sa luati afirmatia mea nu ca nu ar exista, nu stiu despre acest lucru! Ganditi-va ca am fost 9 ani plecata din Romania, sunt oameni care s-au confruntat cu mai multe situatii, poate.

La nivelul partidului, condus acum in mod interimar de insusi premierul tarii, s-a taiat in carne vie. Oamenii apropiati fostului sef PSD, Liviu Dragnea, au fost schimbati din functii. Codrin Stefanescu nu mai este secretar general al partidului, iar locul lui a fost dat Rodicai Nasar.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a revenit si la conducerea PSD Bucuresti si a preluat si vicepresedintia partidului.

Titus Corlatean este o alta propunerea de vicepremier, in locul Anei Birchall, care va prelua portofoliul Ministerului Justitiei. Pentru celelalte doua ministere ramase pe interimat, propunerile partidului sunt Roxana Manzatu pentru Ministerul Fondurilor Europene si Natalia Intotero la Ministerul Romanilor de Pretutindeni.

O schimbare majora se va petrece si la nivelul biroului premierului, acolo unde Anca Alexandrescu va fi eliberata, astazi, din functia de consilier onorific pe probleme de comunicare.

Prim-ministrul intentioneaza sa desfasoare si o ancheta larga, la nivelul fiecarui minister,pentru a stabili modalitatea in care s-au desfasurat alegerile si unde s-a gresit.

De altfel, la sediul partidului PSD din Baneasa au venit aseara mai multi manifestanti nemultumiti de desfasurarea votului , iar Gabriela Firea a raspuns provocarilor celor de peste gard, care au strigat continuu.

Pana la urmatoarele decizii luate in PSD, functia de presedinte executiv i-a revenit lui Paul Stanescu. La sfarsitul lunii iunie, membrii se vor reuni intr-un congres in care vor decide sefia permanenta a social -democratilor precum si candidatul pentru prezidentiale.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si