VIDEO - Școlile din București, scenariul roșu. Părinți disperați

Școlile din București au intrat în scenariul roșu și toți elevii au fost trimiși acasă. Părinții sunt disperați, pentru că nu au cu cine-și lăsa copiii.

Iulian Ciurea, luni 19 octombrie 2020 , 19:51

Părinții, disperați după ce au intrat școlile din București în scenariul roșu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nici nu s-au obișnuit cei mici să învețe cu masca pe figură și izolați de ceilalți colegi în spatele unor separatoare din plexiglas - că noile restricții îi trimit acasă. O veste care cade ca un trăsnet pentru mulți părinți.

„Am doi copii acasă situația e destul de critică!”, spun părinții. „Ei se duc la muncă, n-are cine să stea cu copiii! Sunt în aer, nu au nicio soluție!”, spun managerii școlilor.

Citeste si: VIDEO - Șocant! Un ambulanțier cu COVID s-a sinucis

Școlile din București sunt în scenariul roșu, iar părinții n-au soluții

Pentru cel puțin 14 zile - elevii vor face cursuri exclusiv online. Asta înseamnă că rămân acasă - iar pentru mulți părinți e o lovitură. Violeta - de pildă - a fost nevoită să demisioneze ca să aibă grijă de cei mici.

"Încercăm să ne adaptăm pentru că nu avem ce face dar...personal simt o revoltă față de tot ce se întâmplă... față de unele măsuri care se iau!", spun unii.

„Eu nu lucrez și pentru mine e ușor să zic ca grădinițele să se închidă!”, spun alți părinți.
În scenariul roșu - nu intră creșele și unitățile private de tip after school - anunța premierul la amiază. Apoi - de la prefectură a venit vestea că și acestea pun lacăt pe uși. Multe - însă nici măcar nu au fost deschise în acest an școlar - spun managerii.
„Nu ne-am putut asuma închiderea unei școli, pentru ca alți copii din alte școli să vină în sediul actual al școlii noastre!", precizează ei.

Părinții, disperați după ce au intrat școlile din București în scenariul roșu

Părinții au o singură variantă ca să stea acasă cu copiii și să rămână totuși cu locurile de muncă. Își pot lua concediu plătit de stat.
"În contextul actual dat de evoluția pandemiei, părinții pot beneficia de un concediu plătit în proporție de 75%. Ceea ce înseamnă că dintr-un salariu mediu, vor primi nu mai mult de 2500 de lei", relatează reporterul Kanal D.
Pentru a beneficia de acest ajutor, părinții trebuie să de pună o cerere către angajator, la care să atașeze o declarație pe proprie răspundere de la partener, căci, atenție, doar unul dintre cei doi soți poate beneficia de acest tip de concediu!


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si