VIDEO | Se anunţă zile grele pentru bugetari. Pensiile nu vor mai putea fi cumulate cu salariile de la stat

Pensiile NU vor mai putea fi cumulate cu salariile de la stat. Este iniţiativa Guvernului Orban, care ar urma şi să îngheţe salariile demnitarilor. Măsura va fi adoptată ori prin modificări aduse la Legea bugetului de stat, ori prin ordonanţă de urgenţă, declară premierul Ludovic Orban.

R.B., duminică 08 decembrie 2019 , 18:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Premierul Ludovic Orban s-a declarat de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat, argumentând că nu este normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sistemul public.

Citeste si: Vicepremierul Raluca Turcan anunță concedieri la stat. Cine sunt persoanele vizate

Întrebat dacă este de acord cu intenţia Ministerului Muncii de a interzice cumulul pensiei cu salariul de la stat, Orban a replicat: ”Cum să nu? Nu e normal ca persoane care s-au pensionat şi beneficiază de pensie să beneficieze şi de un venit din sectorul public. E vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat - e vorba de foarte mulţi care s-au pensionat la 40 şi ceva de ani în poliţie sau alte structuri şi care, după ce s-au pensionat şi au dobândit nişte pensii, multe dintre ele peste medie - să cumuleze cu salariul din sectorul public”.

Citeste si: Decizie șoc a Guvernului Orban: Pensionarii cărora li se va tăia drastic din bani

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunţat sâmbătă că este în curs de elaborare un proiect de lege care va interzice cumulul pensiei cu salariul de angajat la stat.

Ea a anunţat că se lucrează la un proiect de lege referitor la pensionarii care sunt angajaţi în instituţii de stat, proiect care va fi finalizat pe măsură ce vor fi strânse toate informaţiile legate de cei care ar putea fi vizaţi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si