VIDEO | Se va construi un nou acvariu cu pinguini și rechini, la Constanța

Unul dintre cele mai spectaculoase acvarii din Europa, unde vom vedea și pinguini, se va construi la Constanța. Noul proiect va avea două tuneluri, o zonă cu pinguini și un green-house.

Author: Andreea Bolocan marți 19 octombrie 2021 , 21:24

Se va construi un nou acvariu în Constanța rechini

Se va construi un nou acvariu în Constanța

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Constanța continuă să-și îmbunătățească oferta turistică, orașul de la malul mării încercând, din acest punct de vedere, să-și alinieze oferta la nivelul locațiilor europene cu specific similar.

Cea mai mare atracție va fi cea a zonei cu pinguini

Gândit pe trei niveluri, clădirea va avea două tuneluri lungi de peste 10 metri, de unde vor putea fi admiraţi pinguini şi fel de fel de peşti şi animale acvatice. De asemenea, turiştii se vor putea relaxa într-o zonă verde şi vor putea lua masa chiar deasupra zonelor cu specii maritime.

Citeste si: Imaginea care a făcut senzație în lume. Un pui de cangur care a rămas orfan îmbrăţişează strâns un ursuleţ de pluş

Noul acvariu 

Unul dintre cele mai importante puncte de atracție pentru turiștii care vin în fiecare vară pe litoral este Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, locație aflată în inima Constanței și care reușește să-și îmbunătățească oferta de la an la an.

Unde va fi construit noul acvariu din Constanța

După ce Delfinariul a fost modernizat, în urmă cu câțiva ani, iar acum au început lucrările pentru extinderea sa, un nou proiect prinde contur, cel al construirii unui nou acvariu. Acesta a fost gândit să fie construit în incinta CMSN, pe latura dinspre Bulevardul Mamaia (unde este parcarea taxiurilor), urmând să fie cel mai modern și cel mai mare din țară.

Citeste si: A fost lansată o platformă pentru adopţia animalelor fără stăpân

“Este un proiect la care ne gândim de mai multă vreme, pe care, însă, n-am reușit să-l facem până acum. Însă, noua conducere a Consiliului Județean Constanța ține foarte mult la realizarea acestor proiecte ale județului Constanța, de dezvoltare și întărire culturală a ofertei noastre turistice și, în consecință, am îmbunătățit acest proiect, care acum este la Direcția de proiecte a Consiliului Județean Constanța.

Acum, se pregătește caietul de sarcini pentru a se face studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și planul urbanistic de detaliu, toate acestea într-un pachet ce va fi scos, în curând, la licitație, și care va însemna debutul noului acvariu al Constanței”, a dezvăluit pentru CTnews, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, dr. Adrian Bîlbă.

Asa va arata din exterior noul acvariu din Constanța

Noul acvariu va fi substanțial mai mare decât actualul acvariu, cel aflat pe faleza Cazinoului din Constanța, într-o clădire construită în 1910 și care face din ce în ce mai greu față condițiilor cerute de timpurile actuale. Decizia cu privire la vechiul acvariu este la Consiliul Județean, cel care are în administrare locația.

Ideea care a stat la construcția noului acvariu are la bază o filozofie nouă, inspirată din cea care stă la baza marilor acvarii europene, una ce păstrează caracterul educativ, dar pune accent pe experiența senzorială directă oferită celor ce îi trec pragul, scrie Ctnews.ro.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si