„Dincolo de rezultate alegerilor, au existat momente tensionate la sediile partidelor prinse în lupta electorală. Unii au sărbătorit în avans, alții au tremurat în așteptarea verdictului umilitor, iar unii au părut resemnați încă de dinainte să afle rezultatele scrutinului”, a transmis Christian Sabbagh.

Citește și: VIDEO Ei sunt cei care ne vor reprezenta de acum în Parlamentul European

Reacția celor de la PSD

În jurul lacului, într-o serenitate nemaivăzută, întocmai ca în „Cina cea de Taină”, Marcel Ciolacu, însoțit de mai marii PSD, au așteptat să vadă cum le-au hărăzit românii soarta. Cafele, telefoane ți apă multă, cât să mai taie din stresul bătăliei politice, care, în țară, s-a dus la baionetă. Se apropia ora de închdiere a urnelor, singura în care politicienii amuțesc și ascultă de popor. În curtea PSD se naște cea mai spinoasă întrebare: „De ce nu e doamna Firea aici?”.

Ușa se închide fără răspuns, pentru că e lasată să dea explicații, să se justifice chiar femeia care nu s-a pierdut cu firea și a spus da partidului, când partidul i-a spus nu și a vrut să meargă pe mâna unui independent.

„De ce trebuie să vorbim ca niște învinși? Cred că avem șansa să fim învingători pentru că, repet, știți părerea mea despre exit poll-uri”, a spus Gabriela Firea.

Au mai rămas cinci minute până se anunță rezultate. Liderii social-democrați pășesc spre scena improvizată în curte. Stau cuminiți și parcă nu mai au nimic să își spună. Mâna Gabrielei Firea tremură ușor. Înghite în sec, semn că ce apare pe ecran e mai rău decât s-a așteptat. Între ea și contracandidat sunt aproape 20 de procente.

O asemenea umilință nu a mai experimentat. Până și Marcel Ciolacu îi spune, surprins, că diferența nu are cum să fie așa de mare.

„Am fost o soluție de compromis”, a transmis Gabriela Firea.

Reacția lui Nicușor Dan

La polul opus, învingătorul Nicușor Dan, a avut zâmbetul pe buze încă de când și-a făcut apariția în fața Primăriei Capitalei, unde l-au așteptat cei din partid și susținătorii.. În așteptarea rezultatelor la exit poll s-a ascultat muzică, iar atmosfera a fost, parcă, una de sărbătoare, presărată cu râsete și gesturi bizare.

Nicușor Dan a stat de vorbă cu cei din staff, a mai butonat telefonul, dar nicio clipă nu a părut îngrijorat că ar putea pierde alegerile. Când s-au anunțat procentajele, a fost o explozie de bucurie în jurul primarului.

După discurs, muzica a răsunat iar în boxe, iar Nicușor Dan a mai zăbovit o vreme să se fotografieze cu susținătorii veniți acolo să-l felicite.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Se desfăcuseră niște șampanii, am băut si eu, dar n-am condus, să știți. După aceea m-am dus acasă, m-am mai uitat puțin pe calculator să văd rezultatele parțiale și am dormit cinci ore și la 9 am fost la Curtea de Apel”.

Citește și: Dominic Fritz, pregătit să devină președintele USR, dar nu vrea să audă de funcții importante în stat

Ce a spus Cristian Popescu Piedone

Relaxat a fost și Cristian Popescu Piedone, care și-a făcut apariția la sediul de campanie în costum popular și cu o cușmă de dac pe cap.

S-a așezat apoi la masă cu fiul său. Cât timp s-a scurs nisipul în clepsidră, păreau să analizeze situația și să facă unele calcule. Apoi, toată familia lui Piedone s-a mutat la pupitru, să aștepte rezultatele. Soția a stat în spatele lui, iar, de-a dreapta tatălui, au fost fiul, nora și cei doi nepoți. În jur, câteva rude și cei din staff.

La un moment dat, Piedone îi vede pe un ecran pe Gabriela Firea și cei de la PSD și se amuză de seama lor.

Vin și rezultate exit poll-ului. Se așteptau toți să fie Nicușor Dan triumfător, însă rămân mască atunci când văd diferența uriașă de procente.

În final, Piedone și-a felicitat fiul pentru victoria din Sectorul 5 și a promis că vom mai auzi de el la viitoarele alegeri.

„Gata! La luptă, că avem treabă!”, a spus Cristian Popescu Piedone.

Și-a sărutat apoi soția și așa s-a încheiat ziua luptei electorale. În curtea liberalilor a răsunat muzica de învingători, dar rezultatele nu erau tocmai cum a visat partidul. Sebastian Burduja abia a sărit de șapte procente.

Un protestatar i-a ironizat pe liberali

Ceasul ticăie, momentul adevărului a venit. Se fac cruci lungi și se spune „Tatăl nostru”. Atmosfera a fost condimentată de cunoscutul protestatar Ceaușescu, care i-a ironizat pe mai mulți liberali care au avut dosare penale. Varujan Vosganian i-a dat peste telefon și un val de injurii avea să fie înregistrat de camerele de luat vederi.

„Ce faceți aici? Ați scăpat de pușcărie pentru că fapta s-a prescris! Bă, infractorule, ia mână de pe telefon! Bă, ești un infractor! Ai scăpat de pușcărie, bă, pentru că fapta s-a prescris! Bă, că ai avut imunitate parlamentare. Du-te, bă, cu vaca în Cișmigiu. Trădătorilor!”, a spus protestatarul.

Citește și: PNL nu renunță la guvernare! Rareș Bogdan a făcut anunțul la scurt timp după alegeri: „Să fie extrem de clar pentru toată lumea”

Dar noaptea e un sfetnic bun, iar dincolo de rezultatul care poate părea bun, la brațul social-democraților, azi, în PNL, s-a strigat „independență”. Lucian Bode, secretarul general al partidului, vrea afară de la guvernare. Ideea ar putea să fie discutată la congresul în care va fi stabilit candidatul la prezidențiale.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

„PNL nu pleacă de la guvernare, ca să fie extrem de clar acest lucru”, a spus Rareș Bogan.

„E o seară istorică. În seara felicităm, în primul și în primul rând, pe toți partenerii noștri internaționali care, în Franța, în Italia, În Letonia și în multe, multe state europene”, a spus George Simion.

În fața unui decor pe care erau trecuți domnitorii României, George Simion dădea de pământ cu toate exit poll-urile, convins că partidul AUR obținuse cu mult pestse cele 14 procente la europarlamentare.

În timpul discursului, vreme de o oră și ceva, doi simpatizanți au fluturat neîncetat steagul României și cel al partidului, deasupra pupitrului. În tot acest timp, Diana Șoșoacă avea alte preocupări.

„Nu se poate așa ceva! Sistemul ne anulează telefoanele și uite, începe să ne atace TikTok-ul. Este inimaginabil!. Sunt terminați, i-am omorât!”, a spus Diana Șoșoacă.

De la sediul partidului său a făcut propriile calcule și a intrat în direct cu alegătorii, ca să afle unde sunt nereguli la urne.

„Ne-am săturat cu toții de nenorociții ăștia!”.

Dacă la Primăria Capitalei nu a avut șanse, Diana Șoșoacă a prins trenul spre Bruxelles. S-a ales cu scaunul de europarlamentar în urma alegerilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si