VIDEO | Semnificațiile sărbătorii de Sfântul Nicolae. Ce trebuie să facă toți cei care îi poartă numele

Dincolo de daruri, sarbatoarea Sfantului Nicolae are multe semnificatii, mai ales pentru cei care-i poarta numele, dar si pentru tinerele care isi doresc sa se casatoreasca.

Author: D.S. joi 05 decembrie 2019 , 13:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

VALENTIN FOTESCU- PREOT: Sfantul Nicolae, praznuit pe 6 decembrie, a excelat prin bunatate, prin impartirea darurilor. El se ducea noaptea personal sa duca daruri de care avea nevoie acel om, fie el copil sau om matur. Nu trebuie sa ne oprim numai la a primi cadouri, trebuie sa impartim dragostea.

Dragostea se poate materializa prin a darui cadouri, dar mai intai trebuie sa ne iubim unii pe altii, adica aceasta darnicie sa nu fie circumstantiala doar ca este prilej de sarbatoare. Noi trebuie sa avem aceasta darnicie izvorata din bunatate.

Citeste si: Superstiţii de Sfântul Nicolae

Sfantul Nicolae este chipul blandetii si al bunatatii, iar cei aproximativ 800.000 de romanii care ii poarta numele ar trebui sa ii urmeze exemplul. De altfel, ei ar trebui, in ziua praznuirii Sfantului, sa mearga la biserica si sa-i multumeasca.

Si pentru ca Sfantul Nicolae este ocrotitorul tinerelor nemaritate, acestea ar trebui sa ii ceara ajutorul in a-si gasi partenerul de viata potrivit.

Iar ziua de 6 decembrie este foarte importanta in acest sens.

VALENTIN FOTESCU- PREOT: Domnisoarele care doresc sa se casatoreasca e bine sa citeasca Acatistul Sfantului Nicolae, mai ales la vreme de sarbatoare, cu o zi inainte, in ziua sarbatorii si chiar si in timpul anului. Sa ceara de la Dumnezeu, prin Sfantul Nicolae, dar e nevoie de post, rugaciune ca poata sa aiba dorinta implinita. Pe fondul curatirii sufletesti, prin intarirea rugaciunii putem sa dobandim si buna dorire de care avem nevoie in viata noastra.

Citeste si: Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Nicolae/Nicoleta


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si