VIDEO | "Sindromul Italia" - boala de care suferă tot mai multe românce

"Sindromul Italia" - boală de care suferă tot mai multe românce care și-au pierdut tinerețea printre străini - ar fi făcut-o pe o mamă din Botoșani să îi ia viața fiului. În clipa cumplită de rătăcire, femeia ar fi vrut să își ucidă și soțul, însă bărbatul a scăpat - e drept - cu răni grave. Luată cu targa de un echipaj de la ambulanță după ce a vrut să se sinucidă, femeia a încercat să explice deciziile terifiante. Vă avertizez că urmează detalii și imagini care vă pot afecta emoțional.

Author: K.B. marți 05 noiembrie 2019 , 20:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cu voce chinuită, femeia încearcă- într-o clipă de aparentă luciditate- să justifice comportamentul criminal pe care l-a avut, în ultimele ore. O cearta cu bărbatul i-ar fi declanșat psihoza și nu a mai judecat: chinuită parcă de niște demoni nevăzuți, femeia în vârstă de 52 de ani- mamă a doi copii- și-a atacat cu un cuțit băiatul adolescent care se pregătea să plece la școală și

l-a lăsat fără suflare. În același acces de nebunie, și-a opărit soțul și a încercat, apoi, să-și ia viața cu același tăiș.

Citeste si: Copilă de 2 ani bătută, jignită și batjocorită într-o creșă din Piatra Neamț

Citeste si: Vezi cine e iubita actorului Keanu Reeves, după 20 de ani în care a ținut doliu după logodnica și fiica lui

Înlănțuirea faptelor terifiante i-a ingrozit pe apropiați, care știau familia ca fiind una unită. Mereu împreună, părinții și copiii reușiseră, de curând, să își consolideze casa. Banii pentru renovare ar fi fost caștigați cu multă trudă chiar de mamă.

În Italia, ar fi muncit ca badantă, asemenea miilor de românce, stabilite printre străini.

După ani de zile chinuitori, s-a întors acasă, dar suferința îndurată a transformat-o în altă femeie- cred psihiatrii, care pun faptele șocante pe seama "sindromului Italia"- o tulburare mentală care distruge minți și suflete. Suferința ar fi măcinat-o, tăcut, fără ca cineva să realizeze prin ce trece.

Citeste si: Discriminare la o școală din Iași: elevii romi ies în pauză la o altă oră față de ceilalți elevi, motivul este uimitor

În ultimii doi ani, la Institutul de Psihiatrie Socola, s-au internat sute de femei, abia întoarse în țară. Pe toate le-a îmbolnăvit dorul de casă. Netratată, depresia provocată de sentimentul de înstrăinare față de cei de dragi poate avea- ca în cazul de față- urmări tragice.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si