VIDEO Șocant: Covrigi cu viermi, puși la vânzare. ANPC a dat amenzi usturătoare

Mai mulți covrigi cu viermi au fost vânduți într-un supermarket din Galați. Un client a făcut sesizarea la OPC, după ce a cumpărat o pungă de covrigi care avea în interior viermi vii. Inspectorii au mers în control atât la vânzător, cât și la producător.

Author: Laura Macovei joi 13 octombrie 2022 , 19:46

VIDEO Șocant: Covrigi cu viermi, puși la vânzare. ANPC a dat amenzi usturătoare

VIDEO Șocant: Covrigi cu viermi, puși la vânzare. ANPC a dat amenzi usturătoare

[Sursa foto: Digi24]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Amenzi usturătoare 

Amenzile s-au ridicat la 15.000 lei, iar fabrica a fost închisă pentru o perioadă de 6 luni.

În urma controlului, în unitatea de producție s-a găsit mizerie și materii prime cu data expirată.

Citeste si: Bunătăți de iarnă pentru turiști

De asemenea, inspectorii OPC au sesizat utilizarea sării neiodate, dar și neînscrierea în lista de ingrediente a aditivilor utilizaţi.

Comunicatul ANPC: „Covrigei cu viermi!

În urma unei reclamaţii a unui consumator care preciza că a cumpărat, de la magazinul Carrefour din cadrul Shopping City Mall Galați, o pungă de covrigei cu viermi, pe data de 12.10.2022, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a desfășurat o acțiune de verificare atât la vânzător, cât şi la producător, SC Master Icy Cream SRL din localitate.

Comisarii CJPC Galați au aplicat, în urma controlului, 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 15.000 lei, două avertismente, precum și măsurile complementare de:- oprire definitivă de la comercializare a cca 400 kg de materii prime şi produse finite neconforme- propunerea opririi temporare a fabricației pe o perioadă de până la 6 luni.

Citeste si: Au băgat gunoiul sub preș

Abaterile de la legislație constatate de comisarii gălățeni, în timpul controalelor, s-au referit la:- comercializarea a două loturi de covrigei (din datele de 5.08.2022 şi 26.08.2022) cu data durabilităţii minimale 01.02.2023 şi 22.02.2023 la care s-a constatat prezenţa viermilor- utilizarea, la producţia covrigilor, a unor spaţii necorespunzătoare, neigienizate, precum şi a unor materii prime cu data limită de consum depăşită sau depozitate la temperaturi mai mari decât cele recomandate de producător- existenţa unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea, în lista de ingrediente, a aditivilor utilizaţi- utilizarea sării neiodate în procesul de fabricaţie al covrigilor- nerespectarea fluxului de fabricaţie .”

 

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si