VIDEO | Soferii de Uber, vanati de taximetristi sub acoperire

Vanatoarea soferilor de Uber, Clever si Bolt continua cu sute de reclamatii pe zi, facute de taximetristi politistilor rutieri. Asta, in ciuda faptului ca peste 170 de mii de romani au semnat o petitie prin care cer autorizarea companiilor de ride-sharing. Singurul care poate face aceste reglementari este ministrul Transporturilor, care insa nu s-a prezentant astazi la negocieri cu membrii companiilor de ride-sharing.

D.S., miercuri 22 mai 2019 , 19:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Unui sofer de Uber i s-au ridicat placutele de inmatriculare ale masinii cu care facea ride-sharing. Totul, in urma unei plangeri la politia rutiera, facuta, evident, de un taximetrist.

Desi in Timisoara, politistii rutieri s-au dovedit a fi nepartinitori, in cazul acesta angajatul Uber ar fi fost prins pe picior gresit: dintre toate documentele, ii lipsea contractul de inchiriere fizic pe fiecare cursa in parte.

Iar verificati la sange sunt acum toti soferii companiilor de ride-sharing. Taximetristii le fac plangeri, dupa ce se dau drept clienti ai aplicatiilor.

De teama sa nu fie scosi pe bara, unii soferi de Uber urmariti de taximetristi nu mai au curaj sa-si arate chipul.

Numai in ultimele 24 de ore, politia rutiera din Timisoara a fost sesizata de peste 100 de ori. In urma verificarilor, au dat pana acum doar 8 sanctiuni angajatilor Uber care nu aveau toate documentele.

In schimb, un sofer reclamat de concurenta a fost gasit in perfecta legalitate de politisti.

Razboiul dintre companiile de ride-sharing si taximetristi a creat un dezechilibru in toata tara, mai ales in Capitala. Sunt cu 35 la suta mai putini soferi pe aplicatiile Uber, Bolt si Clever, iar timpii de asteptare si preturile au crescut considerabil.

Asta sustine asociatia care reprezinta companiie de ride-sharing, intr-o scrisoare trimisa lui Liviu Dragnea.
Liderului PSD i se cer reglementarile acestor servicii.

Reprezentantii companiilor de ride-sharing au fost astazi la discutii cu cei de la Ministerul Transporturilor, insa Razv

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si