VIDEO-Specialiștii: Vine adevărata pandemie, s-ar putea să fie mai rău

Acum vine adevărata pandemie - avertizează specialiștii străini - după ce omenirea are de înfruntat trei mutații periculoase ale virusului.

Author: Iulian Ciurea luni 25 ianuarie 2021 , 19:09

Avertisment: N-am scăpat de pandemie, ba chiar s-ar putea să fie mai rău
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

9 din 10 persoane care au intrat în contact cu îngrijitoarea unei școli din capitală- depistată cu tulpina britanică de sars-cov 2- sunt infectate și ele

. Patru sunt colegi de serviciu care au luat virusul- cu toate că reprezentanții unității de învățământ susțin că ar fi purtat măști și ar fi respectat măsurile de prevenței. Iar astăzi- au fost diagnosticate pozitiv alte 7 persoane din același focare... Iar asta dovedește un singur lucru:

„Este mult mai contagioasa si profilul bolii nu e semnificativ schimbat, dar indirect faptul ca ajunge la oameni care s-au pazit un pic mai bine, care sunt vulnerabili, e posibil sa creasca cum s-a vazut in Anglia si rata de mortalitate, nu direct ci indirect”, spun specialiștii.

N-am scăpat de pandemie, ba chiar s-ar putea să fie mai rău

De altfel- chiar astăzi a fost confirmat un alt caz de infecție cu tulpina britanică în Suceava. E vorba de un bărbat de 39 de ani- venit recent din Marea Britanie. Epidemiologul Octavian Jurma e convins că într-o lună vom asista la un scenariu pe care am fi crezut că-l vom da uitării.

„În luna martie, aprilie, ma astept ca in zona Bucurestiului, unde a fost deja infectata similar dupa modelul din Londra, mai ales ca si masurile sunt mult mai relaxate decat au fost in londra, sa fie cam 50-60 la suta din populatie infectata cu aceasta tulpina dominanta”, spun specialiștii.

Cu alte cuvinte- virusul mutant e printre noi deja și se răspândește cu repeziciunea unui fulger. Specialiștii străini îl numesc... diabolic... pentru că este extrem de agresiv. Unii- însă- nu au nicio temere în fața primejdiei!

Din păcate- România habar nu are câte infecții cu noile tulpini avem de fapt. Ca să afle- probele prelevate ar trebui supuse unor analize speciale în laborator- ceea ce nu se întâmplă- decât în anumite cazuri punctuale. Restul- știu că sunt pozitivi- dar nu și cu ce tulpină s-au infectat.

„Romania nu are f multe centre care fac aceste analize, e o investigatie scumpa si costisitoare”, spun specialiștii.

Deja au apărut trei noi tulpini periculoase de COVID

Deja există trei tulpini noi- periculoase. Pe lângă cea din Marea Britanie- au fost descoperite mutații ale virusului în Africa de Sud și Brazilia. În fața unui astfel de pericol- Franța se pregătește de un nou lockdown- iar Israelul s-a autoizolat deja de restul lumii- blocând granițele pentru străini. De altfel- specialiștii străini vorbesc de ce e mai rău. Spun că de fapt acum vine adevărata pandemie- căci mutațiile încurcă și doctorii cu tratamentul bolnavilor- care nu ar mai răspunde la fel de bine.

„Informatiile pe care le avem sunt ca raspunde la tratamentul pe care-l avem dar trebuie sa retinem ca pana in acest moment nu avem decat un tratament profilactic specific, adica vaccinul, nu avem un tratament specific curativ pentru infectia sars-cov-2”, spun specialiștii.

Cât privește vaccinul- specialiștii spun că funcționează și pentru tulpina din Marea Britanie.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si