VIDEO | Spitalul ca un munte de gunoi. Un reportal marca Știrile Kanal D

Realitatile romanesti ne surpind la orice pas. Va prezentam un reportaj dureros, despre un spital care a ajuns sa arate ca un morman de gunoi si in care stau captivi zeci de pacienti. Privesc disperati cum saloanele stau sa se paravaleasca, iar salile de operatii sunt adevarate focare de infectie, din care iesi mai degraba mort decat viu. La Caransebes, neajunsurile tin loc de medicamente, iar pacientii sunt nevoiti sa-si cumpere inclusiv substanta de contrast. In fata reporterilor KanalD, directorii ne inchid usa in nas si rad batjocoritor.

D.S., miercuri 25 septembrie 2019 , 20:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Un coridor sinistru, o baie unde tevile sunt la un pas de a se prabusi si niste saloane ce se dezintegreaza, sub ochii pacientilor tintuiti la pat: asa arata spitalul municipal Caransebes. Un munte de mizerie, nepasare si incompetenta.

Desi temperaturile au scazut drastic pe timpul noptii, de caldura nici nu se pune problema. Centrala termica e stricata de luni bune.

Cui sa-i pese daca e frig sau murdar? Pe sectia de cardiologie n-am gasit niciun cadru medical in miez de zi. Doar o pisica fara stapan se plimba, stinghera, pe coridoare.

Gasim, in spital, un medic pe care il luam la intrebari. Ne face turul unitatii medicale si chiar ne arata una dintre salile de operatie functionale, practic, o incapere ca din filmele de groaza, unde bacteriile colcaie pe toate dispozitivele ruginite.

Iar ca sa fii operat in aceasta incapere sinistra, costa! Spaga se cere fie ca esti asigurat sau nu. Ne-o spune, in soapta, chiar un pacient care a suferit recent o interventie la picior.

Nici toaletele folosite de pacienti nu sunt mai sterile. Ba din contra!

Spitalul ca un munte de gunoi

Medicamentele lipsesc si ele cu desavarsire. Ne-o spune, cu dezamagire, un alt medic care recunoaste ca boala ce a adus spitalul in colaps vine de sus, din sistem.

Am incercat sa vorbim cu Octavian Dena, care este managerul acestui spital de groaza. Ne-a pus sa asteptam 30 de minute, initial.

Doua ore au trecut, timp in care pe managerul spitalului l-a cuprins, probabil, lasitatea. L-a trimis pe juristul spitalului sa ne alunge, fara sa primim vreo explicatie.

Spitalul din Caransebes - unde nu s-au mai facut investitii de zeci de ani, e in grija primariei.

Stimabilul edil mai trece uneori prin unitatea medicala dar - netratandu-se niciodata aici - nu l-au deranjat conditiile mizere de care alegatorii sai au parte.

L-am luat in plimbare pe sectia de chirurgie, insa ce i-am aratat l-a facut sa rada.

Concluzia primarului n-a intarziat sa apara: pana la urma, in acest spital se trateaza cine vrea.

Nu stim, inca, daca managerii acestui spital vor decide sa faca investitii. Primaria sustine ca n-are fonduri, iar pe ministrul Sanatatii nu l-am putut contacta, fiind intr-o delegatie, in Statele Unite ale Americii.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si