„Convinși că vor aduce alinare pacienților, managerii Spitalului Județean Suceava au decis să pună muzică în curtea unității medicale. Astfel, pe lângă sunetul salvărilor, cei care ajung aici aud și melodii. Doar că spitalul a fost somat să plătească pentru drepturile de autor”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Spital taxat pentru muzica de la arteziană

„Strong enough”, adică „suficient de puternic”, este numele melodiei care se aude în fundal.

Imaginile au fost filmate în curtea Spitalului Clinic din Suceava. Este una dintre piesele pe care bolnavii le aud în pragul internării sau atunci când ies din saloane. Prin intermediul unui sistem audio, melodiile răsună fără întrerupere și în sala de așteptare.

Citește și: VIDEO- Târgul de Paște se apropie de deschidere! Albă-ca-Zăpada și piticii au ajuns la Craiova

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Deși nu-i aparține ideea, actualul manager este convins că muzica produce o atmosferă plăcută pentru cei care trec prin probleme de sănătate. Nu i-a clintit hotărârea nici măcar vestea că trebuie să plătească drepturi de autor pentru compozițiile difuzate în interiorul și curtea spitalului.
„Am aflat cu ocazia unui moment în care am fost somați să plătim această taxă. Era, cred, în perioada pandemiei, 2020- 2021, când spitalul a întârziat cu plata acestei taxe.

Am fost somați. Este o taxă cam între 2.000- 2.500 de RON, din ce văd în istoricul plăților, 2.000- 2.500 pe an”, a explicat managerul spitalului.
„Sunt bolnavi care nu suportă, na, gălăgie. Depinde și de muzică, să știți”, a spus un pacient.
„Sunt bolnavi de anumite boli cărora muzica le face bine. Când ascult muzică, îmi face stare de bine”,
a spus alt pacient.
Spitalul Județean din Suceava a fost amendat în trecut pentru că a distrus cuiburile de ciori din copacii din curtea unității medicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: