VIDEO | Statul vrea să taxeze Airbnb. Amenzi uriașe pentru proprietarii care nu declară veniturile

O afacere de zeci de milioane de euro a luat avant in Romania in ultimii ani, insa statul nu a reusit pana acum sa aiba niciun castig de pe urma ei. Vorbim despre AIRBNB - un sistem de inchiriere a locuintelor in regim hotelier. Multi turisti prefera o astfel de cazare pentru preturile mai mici decat la hoteluri. Din pacate, totul se face la negru.

Author: D.S. joi 12 septembrie 2019 , 14:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un apartament in regim de AIRBNB din Capitala este complet mobilat si utilat, este cochet si bine pozitionat. Are toate ingredientele pentru a aduna recenzii bune pe platformele de inchiriere si pentru a fi cautat de clienti.

Andreea Gurban, reporter Stirile Kanal D: Situat la 2 pasi de Centrul Vechi, acest apartament are 3 dormitoare, 3 bai si un living spatios. Preturile difera in functie de cate persoane sunt aici cazate si in functie de sezon. Pot exista si discount-uri de pana la 30% pentru last-minute. De exemplu, in aceasta vara- un cuplu ar fi platit aici pe noapte- preturi pornind de la 85 si pana la 100 de euro.

Platforma Airbnb este o optiune de cazare neconventionala. Dar este extrem de profitabila si folosita de turisti. Numai in Bucuresti exista aproape 3.000

de proprietati de inchiriat prin Airbnb, dintre care 2.300 ofera casa intreaga, aproape 500 ofera camera privata si 83 de gazde isi impart camera cu vizitatorii.

Statul vrea să taxeze Airbnb. Ce spune Ministerul Turismului 

Castigul mediu in Bucuresti este de 560 de euro pe luna. In toata Romania sunt insa peste 30 de mii de proprietati listate pe platforma Airbnb. La un calcul simplu, acest tip de inchirieri depaseste 15 milioane de euro cifra de afaceri, numai ca statul roman nu se alege cu nimic in acest moment.

Ministerul Turismului spune ca sistemul de cazare Airbnb va fi legiferat.

Adrian Bujoaica, purtator de cuvant Ministerul Turismului: Orice structura de cazare chiar daca are pana in 5 camere, va trebui sa fie inregistrata la Ministerul Turismului! 

Dupa ce legea va fi votata in noua formula, amenzile pot ajunge pana la 20.000 de lei, daca proprietarul nu declara veniturile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si