„Pe canicula de afară tot mai mulți români se trezesc bolnavi. Stresul termic este cel care umple spitalele de pacienți cu infecții respiratorii, unele chiar complicate, și asta din pricina aerului condiționat de care nu se poate lipsi mai nimeni, nici în mașină, nici în casă. Nimeni nu mai ține cont de diferențele mari de temperatură”, a spus Christian Sabbagh.

Citește și: VIDEO Canicula a pus stăpânire pe jumătate de țară! Cum să ne protejăm de vremea caldă?

soc termic, aer conditionat, spital

În astfel de zile caniculare camerele de gardă ale spitalelor din Capitală sunt pline cu copii și adulți cu simptome de răceală: „Mucozități, tuse seacă, productivă, alternează. Durează de foarte multă vreme, face febră”, „Ieri a făcut, pe la ora 8 seara, undeva la un 38 cu puțin, până în 38,5, dar pe la 12 noaptea s-a trezit, am pus mâna pe ea și era foarte încinsă”, „Febra, 39,9. Cam o dată pe lună răcesc.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

De vină pentru astfel de infecții respiratorii e stresul termic, spun medicii. În timp ce temperatura de afară ajunge și la 38 de grade celsius la umbră, în interior aerul condiționat răcește exagerat.

„Cu toții ne dorim ca atunci când intrăm în mașină să fie cât mai răcoare, însă greșim dacă setăm aerul condiționat la o diferență prea mare față de temperatura de afară. Astfel se creează un șoc termic pentru organism, acesta nu se mai poate adapta și ajungem să ne îmbolnăvim”, a transmis Iasmina Ardelean, reporter Kanal D.

soc termic, aer conditionat, spital

„Oricum e un șoc pentru organism o diferență de temperatură așa de mare și organismul trebuie să se adapteze ba la 35, 38 de grad, ba la 15 grade, ori asta e foarte

greu de realizat și cu riscuri implicite” „Funcționează la 18 grade. Am ieșit din casă, în casă era foarte răcoare, și n-am reușit să mă adaptez la temperatura asta așa că am simțit eu nevoia să mă răcoresc și în mașină. Sinuzită, atâta tot”, „Mai ales acum, că sunt aproape 30 de grade în casă, trebuie să folosim aerul”, spun românii. Chiar și așa, unii preferă răcoarea cu prețul sănătății.

„Idealul ar fi zece grade între temperatura de afară. Deci acuma sunt să zicem 35 de grade și aparatul ar trebui dat la 25 de grade, hai să zicem că poate 23, dar nu dat la 15 grade de la 35, că nu e în ordine”, spun specialiștii. Mai mult: este recomandat să nu stăm în bătaia aerului condiționat și nici să nu-l folosim în dormitor.

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Lora sare în apărarea Sânzianei Negru după scandalul de la Electric Castle: ”Bunul simț aruncat la gunoi este mai grav”- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO Canicula topește România! Maximele ajung chiar și la 37 de grade


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si