VIDEO - Studenta care a devenit în doar trei ani campioană la fitness

O studentă de 19 ani din Iași este un adevărat exemplu de voință. A devenit campioană mondială la fitness după doar trei ani de la primul antrenament.

Author: Iulian Ciurea luni 01 martie 2021 , 16:35

stefana sandu
O studentă din Iași a ajuns în doar trei ani campioană mondială la fitness[Sursa foto: BZI]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ștefana Sandu a intrat pentru prima dată într-o sală de fitness la 16 ani, însă atunci nu știa că sala de antrenamente va deveni a doua ei casă.

Venise cu gândul să se antreneze pentru a căpăta rezistență pentru meciurile de handbal, sportul pe care îl practica în liceu, însă prioritățile s-au schimbat și într-un timp record a reușit să devină campioană mondială la fitness. Chiar dacă acum se bucură de rezultate, drumul până aici nu a fost deloc ușor.

„Chiar dacă ne antrenăm constant, înainte cu trei luni începe o pregătire specială, facem mai mult cardio, alimentația este mai strictă, trebuie să fim într-un deficit caloriuc, a fost foarte greu dar dorința mare mi-a întreținut entuziasmul. Muncim atât de mult timp și acolo tu trebuie să-ți demonstrezi toată munca în cinci minute, în patru, nu știu”, spune campioana.

Îndrăgostită de sală, studenta a devenit repede campioană la fitness

A intrat în prima ei competiție internațională alături de șapte concurente din alte țări, însă juriul a considerat că românca merită titulul de campioană mondială. Acum, Ștefana le împărtășește și altora secretele unui antrenament eficient.

Eu am făcut cu greutăți cu care nu am făcut până acum, însă fiind alături de ea, nu știu, parcă are ea o anumită energie și mă face să lucrez mult, mult mai bine”, spune o colegă.

În sala de fitness, petrece 3 ore pe zi. Acasă, în schimb, mănâncă orice poftește. Dulciurile, burgerii și clătitele le prepară însă după rețete sănătoase.

Campioana la fitness și-a convins și familia să mănânce sănătos

Întreaga familie o susține pe tânăra campioană, mai ales mama ei. Ca să nu-i afecteze regimul, încearcă să gătească preparate tradiționale doar când Ștefana nu este acasă.

„Voința ei așa mare ne molipsește și pe noi încet, încet, începem și noi să gătim fără ulei, încercăm și noi să mâncăm dietetic, o susținem din toate punctele de vedere”, spune mama campioanei.

Chiar dacă se antrenează pentru următoarele competiții europene și mondiale, Ștefana nu neglijează nici facultatea. Și-a ales specializarea balneofiziokinetoterapie de la Facultatea de Medicină și își dorește să profeseze în acest domeniu.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si