VIDEO -Sute de români,sechestrați ore în șir în aeroportul din Cancun

Dorința unei vacanțe de neuitat s-a dovedit a fi un calvar pentru sutele de români ce au fost blocați în aeroportul din Cancun zile la rând.

Author: Iulian Ciurea miercuri 03 februarie 2021 , 19:24

romani cancun
Sute de români au rămas blocați pe aeroportul din Cancun[Sursa foto: Digi24]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu toate că Ovidiu și Loredana au ajuns acasă- în Bihor- încă nu sunt buni de nimic după experiența șocantă care i-a făcut să tremure de spaimă pe aeroportul mexican. 2800 de euro plătiseră pentru vacanța-n rai care a deschis- de fapt- porțile iadului.

„Era o fată, soțul ei era afară din aeroport. Începuse să plângă, atac de panică. Ne-au dus în încăperea aceea, ne-au închis cu cheia și era ciudat pentru că veneau angajații lor și ne făceau poză. Ca la grădina zoologică!”, spun oamenii.

Ținuți sub cheie- însetați și flămânzi după 12 ore de zbor- oamenii au văzut negru în fața ochilor.

„Pur și simplu ne-au luat...a fost ca o ruletă ruseascăm tu intri, tu nu intri... au dezbinat familii... ne-au lăsat incerți de ceea ce se va întâmpla... nu ne dădeau niciun răspuns, ne spuneau că dacă mai punem întrebări vom fi arestați și puși în închisoare”, spun oamenii.

Sute de români, umiliți pe aeroportul din Cancun

Clara plecase împreună cu soțul și cu niște prieteni să se bucure de plajele tropicale. Pe ea- autoritățile mexicane au alungat-o înapoi în România- în vreme ce soțul a fost lăsat să treacă granița.

„Da, soțul a rămas în Cancun... fără telefon, fără bani... doar cu ceea ce avea pe el, pașaportul și bagajele!”

Și în cazul Georgianei s-a întâmplat la fel. Ea și copilul ei de 9 luni au fost întorși din drum- în vreme ce soțul a fost lăsat să-și continue vacanța- fără să știe unii de alții.

„Am fost amenințată că risc închisoarea dacă rămân!
Speranța unei vacanțe după un an greu pentru toată lumea... s-a transformat într-o traumă pe viață!”

Între timp- alte imagini cu alți români prinși în infernul mexican fac înconjurul internetului. E vorba de alte aeronave pline cu români- care au ajuns între timp pe aeroportul din Cancun și au fost sechestrați de autoritățile de acolo. În fața haosului- ministerul de externe a emis în această după amiază o atenționare de călătorie.

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă, este o atitudine neprietenoasă din partea autorităților mexicane față de cetățenii români.

Noi am semnalat deja acest lucru ambasadorului mexican de la București în cursul zilei de ieri, solicitând în regim de urgență clarificarea motivelor acestor decizii și sistarea acestor măsuri arbitrare în cele mai multe cazuri”, spun oficialii români.

Alte sute de români au ajuns pe aeroportul din Cancun și au fost trimiși înapoi sau sechestrați

În acest moment, 114 români încă se află pe Aeroportul din Cancun, în timp ce alți 102 au fost întorși acasă. Nimeni nu vorbește- însă- despre cei care și-au cumpărat deja bilete spre destinația exotică- cine le va da înapoi miile euro pierdute din motive neștiute.

Dar ce motive ar avea autoritățile mexicane să ne țină prizonieri? Nimeni nu știe. Unele voci vorbesc că de vină ar fi infractorii români care s-ar fi aliat cu traficanții de droguri de acolo- sau cei care comit fraude cu carduri clonate. O explicație oficială- însă- nu a venit.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si