VIDEO - Tarifele pentru vacanța pe pârtie au crescut mult

Iubitorii vacanței pe pârtie au primit o veste neplăcută, chiar la începutul sezonului rece. În Poiana Brașov vor crește tarifele la transportul pe cablu.

Author: Iulian Ciurea miercuri 25 noiembrie 2020 , 13:41

oameni pe partie vacanta schi
Vacanța la schi se scumpește considerabil[Sursa foto: Himalaya Travel]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Măsurile pentru prevenirea înfectării cu covid-19 au crescut cu mult cheltuielile pentru transportul pe cablu din Poiana Brașov. Cum instalațiile vor funcționa la jumătate din capacitate, administratorii se așteaptă și la încasări mai mici. Acestea sunt motivele pentru care autoritățile vor să majoreze prețurile cartelelelor și abonamentelor.

Vacanța pe pârtie ne va scoate mai mult din buzunar. Tarifele, adaptate la pandemie

„Va scădea numărul de persoane care pot fi transportate de telecabine, telescaune, telegondolă, ceea ce înseamnă normal că se reduc încasările. Am ajuns şi noi cu propunerea de majorare...media pe toate tipurile de abonamente e undeva între nouă și ceva, până în zece la sută”, informează Primăria Brașov.


Din acestă iarnă o urcare și coborâre cu telecabina va costa 40 de lei, în loc de 35 de lei, cum era până acum.

Cartelele pentru practicanții de schi și snowboard vor costa între 50 și 630 de lei, în funcție de numărul de puncte. Și abonamentele pentru zece zile vor fi mai scumpe cu o sută de lei.  În timp ce unii turişti sunt nemulţumiţi de creşterea preţurilor, alţii o văd justificată.

„Investițiile au fost bugetate și aprobate pre pandemie. În momentul de față nu mi s-ar părea normal pentru că măcar ar trebui menținute instalațiile la modul de funcționare.
Având în vedere pierderile pe care le-au avut anul acesta și turismul e la pământ, se cam justifică un pic”, spun oamenii.

Românii și-au făcut rezervări pentru vacanțele pe pârtie, chiar dacă au crescut tarifele

Până când sezonul de iarnă se va deschide oficial, administratorii domeniului schiabil din Poiana Braşov se ocupă de pregătirea pârtiilor.
„Ratrackurile sunt pregătite pentru a intra pe pârtii și a începe să nivele zăpada, însă momentan stratul de omăt este subțire, așa că utilajele rămân în continuare în garaj. Oricum administratorii domeniului schiabil au montat în tot masivul Postăvaru tunurile de produs zăpada artificială. Acestea vor fi puse în funcțiune abia după ce temperaturile vor mai scădea”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov, Adrian Jătăreanu.
Noile tarife se vor aplica odată cu deschiderea domeniului schiabil.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si