VIDEO | Taximetriștii amenință cu greva foamei

Taximetristii ameninta cu greva foamei, dupa anuntul Guvernului ca urmeaza sa adopte ordonanta de urgenta privind reglementarea ride-sharingului. Ei spun despre acest tip de transport ca ar fi un fel de taximetrie paralela si cred ca autoritatile statului sunt de partea acestor companii.

D.S., luni 10 iunie 2019 , 19:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

GHISA MIHAI, Federatia Operatorilor Romani de Transport: Nu intelegem de unde a venit acesta rapiditate urgenta. Am stat cu ei 4 ani, mai stam 2 luni, max 3 luni pana iese legea.

In acelasi timp, reprezentantii acestor platforme spun ca intarzierea ordonantei poate duce inclusiv la inchiderea aplicatiilor.

ANCA GHERLE - reprezentant platforma de ride-sharing: Ordonanta asta daca nu va fi votata saptamana acesta, noi avem o viziune destul de sumbra asupra viitorului aplicatiei.

Principala problema a taximetristilor este ca legislatia care reglementeaza ride-sharingul ar urma sa fie mai ingaduitoare decat cea care priveste taximetria.

Unele aplicatii ii asteapta si pe taximetristi sa devina soferi de transport alternativ si sa ingroape securea razboiului.

ANCA GHERLE - reprezentant platforma de ride-sharing: Cum soferii de transport alternativ au acces la acest platforme, si taximetristii sa vina pe aceste platforme. Sa fie tratament egal pemtri toata lumea, sa nu mai existe suparari.

Pana va fi legiferata, activitatea de ride-sharing este ilegala, iar soferii de pe cele trei aplicatii pot fi sanctionati. Cu toate acestea, clientii nu lipsesc.

Indiferent de argumentele aduse, reprezentantii firmelor de taxi spun ca nu vor da inapoi daca legislatia in domeniul ride-sharingului va ramane in formula de acum.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si