VIDEO - Teodosie crede că oamenii mai degrabă trebuie să se roage, decât să se vaccineze

Rugăciunea vindecă mai mult decât vaccinul, spune ÎPS Teodosie, care nici nu îi îndeamnă pe enoriași să se imunizeze împotriva coronavirusului, dar nici nu-i descurajează.

Author: Iulian Ciurea marți 12 ianuarie 2021 , 19:24

teodosie
ÎPS Teodosie nu e convins de ceea ce spun specialiștii despre vaccin[Sursa foto: Știrile ProTV]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Controversat, așa cum s-a arătat întotdeauna pe tema coronavirusului și mai încrezător în rugăciune decât în vaccin.

Așa s-a arătat astăzi Inaltpreasfintitul Teodosie, când și-a exprimat în sfârșit opinia despre vindecarea bolii ce a dat lumea întreaga peste cap. În timp ce alți înalți prelați din întreaga țară declară că se vor vaccina și își îndeamnă enoriașii s-o facă, Arhiepiscopul Tomisului are propriile păreri.

„Niciun extremism nu este de bun augur. Nici vaccinati-va toti, nici nu va vaccinati”, spune Teodosie.

ÎPS Teodosie nu e convins de ceea ce spun specialiștii despre vaccin

Blamat și admirat deopotrivă pentru curajul cu care a sfidat pandemia, făcând bai de mulțime deși virusul pândea la orice pas, Inaltpreasfintitul Teodosie nu e convins de studiile citite.

După o amplă aprofundare făcută zilele acestea a ajuns la o singură concluzie:

„Stim ce spun medicii. Intre ei se contrazic si atunci de unde sa luam noi un adevar care sa fie etalon? N-avem de unde sa luam”, pretinde Teodosie.

În ultimele zile, Guvernul și liderii Bisericii Ortodoxe Române par să se fi pus de acord pentru a promova imunizarea în masă.

„Sunt multe alte persoane din acelaşi...din cadrul bisericii ortodoxe române care încurajează sau care nici nu încurajează sau nici nu descurajează. Până la urmă, trebuie să oferim informaţiile necesare fiecărei persoane aşa încât la final să decidă ce doreşte”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Peste 100 de mii de români s-au vaccinat până acum, iar vineri va începe etapa a doua de imunizare: pentru persoanele peste 65 de ani, beneficiarii din centre sociale, pacienții cu comorbidități și angajații din organizații cheie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si