VIDEO - Teodosie susține că fumatul e un păcat mai mare decât băutura

Fumatul e mai păcătos decât băutura, mai ales în post, spune arhiepiscopul Teodosie al Tomisului. În replică oamenii spun că prelatul înțelege îngust păcatul

Iulian Ciurea, marți 16 martie 2021 , 19:37

 Teodosie susține că fumatul e un păcat mai mare decât băutura
Teodosie susține că fumatul e un păcat mai mare decât băutura
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului spune că fumatul e mai păcătos chiar și decât băutura și ar trebui ca fumătorii să renunțe pentru totdeauna- mai ales dacă vor să țină post.

„Nu cred că trebuie să ne luăm după cineva, credinţa este în suflet, nu ce spune ăla...

fiecare cu ce crede el Eu cred că este ceva spiritual, nu cred că în post sau nu mănânc carne stă credinţa!”, spun oamenii.

Înaltul Prelat vine și un sfat pentru cei tineri- cărora le transmite că desfrâul în aceste zile de milostenie- în care pe călugări doar câte o gură de aghiasmă îi ține în viață- nu mâncare- este o desconsiderare a lui Dumnezeu...

„Postul este mai ales pentru tineri necesar, întrucât, prin post, îşi pot controla viaţa”, pretinde Teodosie.

Oamenii nu-l prea iau în serios pe Teodosie când spune că fumatul e păcat

Cei vizați de aceste vorbe nu le-au primit cu... smerenie.

„Nu ştiu, acum cred că e o definiţie foarte îngustă a păcatului a dumnealui. Păcatul, din punctul meu de vedere, este ceva pe care îl faci cu adevărat rău din sufletul tău!

Ai atâtea ispite...

nu ai ce să faci!

Nu ar trebui să cădem chiar în absurdităţi, adică, cu ce să ne umplem timpul? Adică, ni-l umplem cu rugăciune, dar nu zice nicăieri rugaţi-vă încontinuu!”, spun oamenii.

Nu la fel gândește Ionuţ- absolvent al Facultăţii de Teologie, care vede postul ca pe o normalitate a vieţii care nu trebuie dezbătută.

Indiferent dacă țin sau nu post- credincioșii sunt invitați de pe acum să ia parte la slujba de Înviere de la malul mării care se va oficia negreșit, spune arhiepiscopul Tomisului.

Deocamdată- autoritățile nu s-au gândit la o decizie. Tot ce au putut spune este că speră ca de Paște să nu se repete scenariul de anul trecut.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si