„Așadar, cu toții am auzit că profesia de IT-ist e cea mai bănoasă și aduce multe avantaje profesionale precum bonusuri, team building-uri și diverse gratuități. Tinerii din România se îndreaptă tot mai des spre această meserie și vor s-o învețe chiar dacă n-au înclinație spre ea. Aflăm la cât mai ajunge salariul unui IT-ist anul acesta din materialul următor”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Meseria de IT-ist, printre cele mai bănoase

Laura lucrează în domeniul IT de aproape 20 de ani, când acest job nu era atât de popular. A trecut prin toate etapele acestei industrii și spune că este foarte mulțumită de cariera pe care și-a clădit-o.

Citește și: VIDEO- Cartea care te motivează să schimbi ceva. Explicațiile lui Cristian Onețiu, unul dintre cei mai bogați oameni din lume

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

„Cea mai importantă parte este faptul că am ocazia să gândesc logic, am ocazia să-mi pun inteligența la contribuție”, a spus Laura.
Noi am găsit-o în biroul ei, unde pregătește date ce vor prezice un consum de energie la nivel global. Un lucru greu de înțeles pentru cei care nu sunt în domeniu, dar simplu și logic pentru un IT-ist cu experiență.
Ea le recomandă celor care își doresc să devină specialiști IT să ia totul pas cu pas.


„Un tânăr la început e drum trebuie să își dea timp, să aibă răbdare”, a explicat Laura.
Industria IT a devenit populară în rândul tinerilor care își doresc o profesie bine plătită. Spre exemplu, Bogdan este student la Facultatea de Matematică, în anul I și se gândește să se axeze pe IT.
„Este un job foarte bine văzut pentru că majoritatea persoanelor se uită numai și numai după bani”, a spus tânărul.

Iar nevoie de specialiști este întotdeauna.
Ca el sunt mulți alți tineri care pe lângă venituri se gândesc și la echilibrul dintre viața personală și cea profesională.
Deși la nivel declarativ, tinerii visează la acest job, datele arată că pe piață nu s-au mai făcut atât de multe angajări ca-n anii trecuți
„În 2023 nu am mai văzut aceeași frenezie de a recruta IT-iști. Salariul mediu net este undeva la 6.500 de lei. Juniorii câștigă mai bine decât în orice alt domeniu”, a explicat Ana Călugăru, director de comunicare al unei platforme de recrutare.

Specialiștii spun că nici în anul 2024 nu vor mai fi disponibile pe piață atât de multe joburi în IT din cauza faptului că facilitățile fiscale ale angajatorilor au fost eliminate.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si