VIDEO | Toaleta, folosită ca ghenă. Obiceiurile urâte ale bucureștenilor

Nu mai aruncati gunoaie in toaleta sau in scurgerea de la chiuveta! Este recomandarea companiei de apa din Capitala, care spune ca tevile sunt sufocate de deseuri. Prostul obicei provoaca pagube de milioane de euro, bani care ar putea fi investiti pentru schimbarea conductelor si asa vechi.

D.S., luni 17 iunie 2019 , 19:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Iata dovada ca multi romani confunda toaleta cu o ghena. Se arunca de toate, spun cei de la statia de epurare din Capitala, care au gasit in apa menajera de la servetele umede, betze de urechi si carpe, pana la lesuri de animale.

Cantitatea de deseuri stransa din conductele de canalizare a crescut cu 500 de tone anual, semn ca indiferenta si nepasarea sunt la cote alarmante.

Obiceiul de a arunca orice in toaleta sau in scurgerea de la chiuveta este unul pagubos pentru mediu dar poate provoca dezastru si in case.

Alexandru Moldovan, director retea Apa Nova: Absorbantele si pempersii, de exemplu, sunt formate din fibre care nu se dezintegreaza. se aseazea pe peretii interiori produc depuneri iar aceste depuneri pot sa produca chiar refulari.

Pe de alta parte, infrastructura e la pamant. Tevile ruginite pocnesc una dupa alta, iar avariile sunt platite de bucuresteni.

Investitii se fac constant - spun cei de la Apa Nova, dar e important ca reteaua de apa si canalizare sa fie intretinuta. De aceea au lansat o campanie de constientizare.

Anul trecut, 18.000 de tone de deseeuri au fost adunate din sistemul de canalizare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si