Tomberoanele sunt folosite la scară largă în alte țări, dar la noi au fost instalate momentan doar în stațiunea Băile Tușnad.

Această scenă cu o ursoaică și cei doi pui a fost surprinsă în curtea unei gospodării din Predeal. Atrasă de alimentele aruncate la gunoi, femela ignoră câinii care latră continuu și escaladează gardul pentru a scormoni în tomberon.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție a avut când a auzit de nunta secretă a prietenei sale: „Adevărul îl știm noi”- wowbiz.ro

Astfel de întâmplări sunt la ordinea zilei, nu doar pe Valea Prahovei, ci în toate localitățile montane.

Toberoanele anti-urs, aduse din Slovacia

Ca să reducă interacțiunile periculoase dintre sălbăticiuni și oameni, la Băile Tușnad primăria a început să monteze containere anti-urs.

Acestea includ mecanisme speciale de blocare, astfel încât să nu poată fi deschise de animale. Tomberoanele au fost produse în Slovacia, unde sistemul este deja implementat la scară largă.

Cinci tipuri de tomberoane vor fi testate timp de câteva luni, urmând să se decidă apoi care dintre ele vor fi folosite în România.

Există în acest moment peste 8.000 de exemplare de urs brun, potrivit Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si