VIDEO | Transferul senatorului Virginel Iordache cu elicopterul ar fi costat 7.000 de euro

Ia amploare scandalul in cazul senatorului care a fost transportat cu elicopterul SMURD la Bucuresti, desi nu era grav bolnav. Transferul controversat, care ar costa peste 7.000 de euro, a starnit un val de reactii. Directorul Spitalului Judetean Suceava sustine ca politicianul a facut presiuni si i-a amenintat pe medici, pentru a-i convinge sa cheme elicopterul, desi starea lui nu era una grava.

D.S., vineri 24 mai 2019 , 19:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mircea Macovei-purtator de cuvant SJU Suceava: Decizia medicului curant a fost de efectuare a transferului cu ambulanta, dar pacientul a refuzat acest lucru, solicitand transferul cu elicopterul. Pacientul a facut presiuni in acest sens, amenintand cu interventii la conducerea Ministerului Sanatatii.

Cu alte cuvinte, senatorul internat la Spitalul Judetean Suceava in urma unor dureri de burta ar fi facut abuz de putere. Politicianul a ajuns la spital martea trecuta, cu simptomele unei enterocolite, adica o diaree.

Citeste si: VIDEO | Un senator cu nevoi urgente

Sustine ca avea frisoane, dureri de cap si de articulatii, si ca, in ciuda analizelor, nu i s-a pus un diagnostic clar. Miercuri, a ajuns pe sectia de infectioase.

Aici, senatorul spune ca ar fi fost suspect de meningita sau de enteroviroza si ca, pe parcursul orelor, incepuse sa se simta mai rau.

Mircea Macovei-purtator de cuvant SJU Suceava: Toate afectiunile de care suferea pacientul puteau fi tratate in cadrul Spitalului Judetean Suceava, fara discutii. Pacientul a avut o atitudine ostila la adresa cadrelor noastre medicale in ceea ce priveste competenta si corectitudinea ingrijitrilor si tratamentului propus.

In schimb, Virginel Iordache are alta versiune, povestita intr-o postare complexa: Precizez ca nu am dat nici-un telefon, nu am vorbit cu nimeni despre transportul meu, lucruri care pot fi verificate cu u?urint?. De toate aceste aspecte s-a ocupat medicul care m? trata ?i care a fost mai mult decât corect cu mine . Medicul nu a tratat senatorul ci pacientul, alegând cele mai optime metode pentru a-i conserva starea de sanatate.

Cert este un lucru: elicopterul SMURD a plecat rapid de la Iasi si l-a preluat pe politicianul diagnosticat cu enterocolita.

DIANA CIMPOIESU - medic sef UPU SMURD: Dispeceratul ISU Iasi a primit apelul si fisa de solicitare pentru pacientul de la Suceava de la dispeceratul ISU SMURD Bucuresti. Medicul curant primar de boli infectioase de la Suceava a facut solicitarea pentru un pacient cu sindrom febril de etiologie neprecizata, hipertensiune intracraniana, afectiune acuta intra-abdominala si sindrom celfal.

Tot spre medicul curant arata si Raed Arafat. In plus, sustine vehement ca transferul rapid n-a fost facut preferential.

Momentan, senatorul VIRGINEL IORDACHE este internat la spitalul Matei Bals din Capitala, insa starea lui nu ar fi una grava.

La biroul sau din Suceava nu am gasit astazi, dupa ora pranzului, pe nimeni.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si