VIDEO | Trei români, suspecți de infecție cu coronavirus. Ce se va întâmpla cu ei

Trei români sunt în acest moment suspecţi de infecţie cu temutul virus ucigaş din China. Ei vor fi testaţi la institutul Matei Balş. Doi dintre ei au venit chiar din Wuhan, zona zero a epidemiei de coronavirus, iar o studenta care s-a întors sâmbătă din provincia Guangdong, va fi şi ea testată. Între timp, alţi 17 conaţionali sunt în carantină pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în portul japonez Yokohama. Sunt zeci de cazuri de îmbolnăvire pe această închisoare plutitoare.

Author: D.S. luni 10 februarie 2020 , 20:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cei doi români au venit exact din epicentrul coronavirusului, Wuhan, unde au fost sute de decese până acum, iar oraşul este într-o uriaşă carantină. Ei au plecat mai întâi spre Germania, de unde au fost preluaţi de o aeronavă militară din România.

Aseară au ajuns pe aeroportul Otopeni. În imaginile înregistrate de pe pistă se observă doar nişte oameni îmbrăcaţi în costume de protecţie. Printre ei sunt şi aceşti doi conaţionali. Potrivit primelor informaţii, ei nu prezentau niciun simptom.

Tot în carantină sunt şi 17 români pe nava de croazieră Diamond Princess. Japonezii au anunţat azi peste 60 de noi cazuri de infestare, în afară de cele 70 confirmate zilele trecute. Jurnaliştii de la CNN au reuşit să vorbească cu o femeie testată pozitiv, care se află pe nava-închisoare.

Citeste si: Bilanțul morților produși de coronavirus a urcat la peste 900 de victime

Infecție cu coronavirus pe nava-închisoare 

Zecile de cazuri de infestare de pe nava de croazieră îi înspăimântă pe cei care trebuie să mai stea acolo, deşi nu au niciun simptom. O altă americancă este printre cei norocoşi pentru că are balcon şi poate respira aer proaspăt. Cei mai mulţi, însă, nu au nici măcar fereastră şi sunt nevoiţi să respire aerul recirculat prin sistemele de ventilaţie ale navei, ceea ce poate înlesni răspândirea virusului, care, oricum, se extinde cu o viteză uluitoare.

Peste 3.700 de oameni sunt blocaţi de 6 zile pe Diamond Princess, timp în care medicii japonezi au început să îi testeze pe pasageri. Au prioritate cei care prezintă simptome specifice coronavirusului şi bătrânii.

În China, Wuhan pare un oraş părăsit. Pe stradă mai sunt doar muncitorii care dezinfectează cartierele, ajutaţi de cisterne uriaşe care împrăştie astfel de substanţe pe bulevardele mari. Pe un site specializat cu date despre calitatea aerului, oraşul Wuhan este învăluit într-un nor de dioxid de sulf, sunstanţă care este eliminată, în general, în urma arderii cadavrelor, ceea ce alimentează teoriile celor care spun că, de fapt, numărul victimelor ar fi mult mai mare decât cel anunţat de autorităţi.

Citeste si: Alertă de Coronavirus în Galați. Patru persoane ținute în carantină după ce s-au întors din China

În acest moment, cifrele oficiale arată peste 900 de morţi şi aproximativ 40.000 de îmbolnăviri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si