VIDEO| Troleibuz în flăcări, în centrul Capitalei

A fost alertă duminică în Capitală, după ce un troleibuz a luat foc în centru, pe Bulevardul Lascăr Catargiu. A ars ca o torță minute bune!

R.B., duminică 07 iunie 2020 , 18:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Două femei în vârstă, care se aflau înăuntru, au fost evacuate de şoferul mijlocului de transport în comun! Bărbatul a încercat singur apoi să stingă singur vâlvătaia, dar flăcările erau prea mari.

Doar câteva minute a durat ca flăcările să cuprindă complet troleibuzul 85 care circula pe bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală. Incendiul a pornit din interior, astfel că șoferul l-a putut observa la timp şi a oprit imediat.

”Șoferul a incercat sa stinga flacara de pe troleu, din tavan au inceput sa curga scantei, a luat foc plafonul, au cazut pe scaune, a luat extinctor a incercat, nu a reusit, s-a extins, au venit politisti sa il ajute”, spune un martor.

Citeste si: Decizia STB, după ce un troleibuz a luat foc în trafic

Martorii au privit îngroziți cum flăcările se extind, iar din mijlocul de transport în comun a rămas doar o epavă.

”Au explodat geamurile ca sunt din plex,. Flacara era destul de mare”, spune un martor.

În momentul în care flăcările au izbucnit, în troleibuz se aflau două pasagere care s-au autoevacuat înainte ca pompierii să ajungă.

Citeste si: VIDEO| Incendiu la un concert al Deliei

Doar norocul a făcut ca mijlocul de transport să ia foc în timpul weekendului, atunci când sunt foarte puțini bucureșteni care să circule cu el. Cu toate acestea, reprezentanții STB recunosc că autovehiculele sunt vechi şi periculoase. Dau vina pe licitații blocate prin care ar trebui să fie înnoit parcul auto.

”Troleibuzele sunt din anul 2004, 2005. Dacă nu am avea licitațiile blocate pe tramvaie, am putea moderniza si mari parcul auto. De multe ori sunt chestiuni care nu țin de factorul uman, acest scurtcircuit nu-l putea prevedea nimeni”, spune Alexandru-Hazem Kansou, director STB.

Citeste si: O fetiță de patru ani din Constanța a murit arsă de vie în casă! Pompierii au găsit-o printre ruine


De multe ori sunt chestiuni care nu țin de factorul uman, acets scurt circuit nu l putea prevedea nimeni

Din primele verificări, incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si