VIDEO. Turcia sare din nou în ajutorul României! Cinci unități mobile de terapie intensivă au ajuns în țara noastră

Premieră absolută! România este oficial singura țară din Uniunea Europeană care deține astfel de unități mobile de terapie intensivă.

M.A., joi 02 iulie 2020 , 17:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sursă video: http://optimatechnic.com/

Unitățile mobile de terapie intensivă sunt produse în Turcia. Cinci astfel de ”spitale pe roți” au ajuns în România și vor salva mii de vieți. 

Fiecare unitate mobilă este dotată cu 12 paturi de terapie intensivă care sunt destinate în special pacienților infectați cu noul coronavirus și 12 monitoare cu funcții vitale.

Constructorii au în plan să oprească pe cât de mult posibil răspândirea virusului Covid-19, mai ales că multe spitale din țară nu mai pot face față numărului mare de pacienți infectați cu noul coronavirus. 

Nu mai puțin de 48 de persoane care se află în stare critică pot fi salvate în orice colț al țării.

Citeste si: Coronavirus România 2 iulie 2020. Numărul de cazuri continuă să crească

Astfel, România reușește o premieră la nivelul Uniunii Europene, fiind singura țară care dispune de astfel de dispozitive. 

Președintele Klaus Iohannis și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au vizitat unitățile mobile de terapie intensivă și s-au declarat impresionați de ceea ce au văzut. 

Citeste si: Bilanțul cazurilor de coronavirus în România crește din nou! Au fost raportate 450 de cazuri noi

”Este impresionant ce am văzut astăzi împreună. Sunt dotări de ultimă oră și sunt convins că atunci când va fi nevoie de ele vor fi extrem de utile. Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați pentru acest proiect!”, a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Citeste si: Spital plin cu pacienți cu coronavirus. Nu mai sunt paturi libere

 

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si