Incident teribil în județul Argeș! Luni, o femeie în vârstă de 72 de ani a fost mușcată de urs după ce a scos mâna pe geam să îi facă poză, la barajul Vidraru, informează ProTv.

Care este starea de sănătate a turistei?

Totul a avut loc, în apropierea barajului Vidraru, iar imediat după atac, la fața locului au fost trimise echipaje medicale şi ale Jandarmeriei.

Femeia, cetățean străin, era conştientă şi a putut comunica cu salvatorii în limba engleză. Ea avea plăgi produse prin muşcătură la nivelul brațului drept, așadar a fost transportată de urgență la spital.

Citește și: Înmormântare oprită de urs. Cortegiul funerar, fugărit de animalul sălbatic. "Vine! Vine încoace"

În urma incidentului, autorităţile au emis mesaj RO-Alert prin care avertizează populaţia din zona respectivă asupra pericolului, mai scris sursa citată mai sus.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

Turistă mușcată urs Transfăgărășan

Imagine reprezentativă pentru un urs.

[Sursa foto: iStock]

Urșii, spaima locuitorilor din România

Tot mai mulți urși sunt văzuți în țara noastră. Potrivit estimărilor, din primăvara anului 2023, trăiesc între 7.536

şi 8.093 de urși, scrie Brașov Metropolitan . Suprafața României este de 238.397 kilometri pătrați, iar 26,72% din teritoriul național este ocupat de păduri. 

Zilele trecute, zeci de oi au fost omorâte în satul Toaca din județul Mureș. Proprietarul mioarelor a rămas șocat când a făcut descoperirea șocantă, mai ales că animalele se aflau în saivan.

„Doi metri jumate, dacă nu trei. Numai unul l-am văzut, dar după urme se vad mai mulți.

Un preț la o oaie e de la 800 de lei în sus, la 1.500 de lei. Am fost la primărie și a zis că ne despăgubește 5-600 de lei pe oaie”, a spus proprietarul conform ProTv.

Turistă mușcată urs Transfăgărășan

Imagine reprezentativă pentru un urs.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Orașul din România pe care oricine ar trebui să îl viziteze. Este locul mult iubit de un scriitor celebru și o oază de liniște și frumusețe naturală

Tot el a povestit că urșii vin des în zona aceea, iar câinii nu mai pot face față. De asemenea, acesta a spus că se tem că nu mai pot ieși din casă.

De la începutul anului, 34 de sesizări au fost depuse în județul Mureș privind atacuri ale urșilor, iar pagubele se ridică în total la aproape 200.000 de lei, mai scrie sursa citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si