VIDEO-Turiști față în față cu ursul. Un instructor de ski a filmat tot

Întâlnirea cu un urs s-ar fi putut încheia tragic pentru câțiva turiști care au ajuns la Predeal. In loc sa fuga, un instructor de schi a inceput sa filmeze.

Author: Iulian Ciurea marți 09 martie 2021 , 19:15

partie de schi urs
Turiștii pe schiuri au dat nas în nas cu un urs
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Inconștiența l-ar fi putut costa viața pe acest instructor de schi care- aflat pe pârtia din Predeal, ia în glumă apariția ursului înfometat.

Bărbatul a pornit imediat camera telefonului și- timp de 7 minute de filmare- îl ațâță pe animal:

In loc să îl gonească în pădure, oamenii au asistat la tot incidentul ca la o scenetă de la circ, in care ursul era tratat ca un animal de companie.

La un moment dat, ursul ațâțat de instructorul de schi coboară alergand pe pârtie, în apropiere de alți turiști:

„Atenție că vine ursul! Haideți, dați-i drumul ușurel! Hai, hai! Mai dăm o fugă! Mergeți înainte acolo că îl opresc eu, nu-i problemă, că mai sunt unii sus”, spune instructorul.

Un instructor de ski și turiștii, întâlnire cu ursul

Turiștii au sunat la 112 prea târziu. Jandarmii au sosit pe pârtie la doar 2 minute după apel, pentru că erau în apropiere, dar nu l-au mai găsit:

„Apelul a venit din partea unei persoane care se afla în teleschi. Dispecerul nostru a întrebat-o dacă mai sunt persoane în zonă care pot fi în pericol, iar aceasta ne-a relatat că nu există nicio altă persoană în zonă”, spun salvatorii.

După zeci de incidente asemănătoare, oamenii pare că nu au înțeles că din cauza comportamentului lor condamnă animalele sălbatice la moarte. Un europarlamentar român a cerut Uniunii Europene o derogare pentru a împușca urșii din țara noastră și astfel să țină sub control numarul acestora.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si