Tusea după viroze, după infecții ale căilor respiratorii superioare se poate manifesta o perioadă mai lungă, mai ales pentru că rămân secrețiile pe care copiii nu le pot elimina atât de eficient cum o facem noi adulții.

După răceală, rămânem cu tusea

Tatiana Gavrilă, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„Tușesc foarte tare, nu am putere deloc, mă doare capul foarte tare”,

spune o persoană aflată în cauză.

Citește și: Gripa aviară scumpește ouăle

Sunt simptomele care dau bătăi de cap multora dintre noi zilele acestea. Doamna din imagini, de pildă, s-a reîntors în camera de gardă, crezând că trece din nou printr-un episod al unei infecții respiratorii. În realitate, sunt doar sechelele gripei.

În perioada aceasta nu puțini sunt pacienții care se întorc în cabinetul medicului, chiar și după câteva săptămâni de la infecție.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-UPDATE: Primul vinovat în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la pacienţi decedaţi, arestat preventiv

„Ei vin, de obicei, cu cefalee intensă, cu stare generală ușor alterată, cu febră, cu secreții mucopurulente, iar la examenul clinic decelăm puncte sinusale dureroase”, explică un medic.

Citește și: O fată de 11 ani infectată cu virusul gripei aviare H5N1 a murit

Perioadă de tuse persistentă după răceală

În plus, în urma infecției căilor respiratorii, la cei mai mulți dintre pacienți tusea persistă săptămâni întregi, poate chiar luni.

„Se numește tuse reactivă, care, pe noi, într-o oarecare măsură nu ne sperie, adică noi am văzut cazuri de pacienți care au rămas cu tuse chiar și 2 luni de zile”, a adăugat medicul.

Citește și: O simplă răceală i-a pus viața în pericol! Alexandrina a ajuns la un diagnostic greu de suportat

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Nu la fel de relaxați sunt si pacienții care ajung rând pe rând în fața medicului. Mai ales că, în proporție de 80%, copiii sunt cei mai afectați de tusea prelungită.

Citește și: VIDEO- Premieră: vaccinul împotriva HPV ar putea fi compensat în România pentru femeile cu vârste între 18 și 45 de ani

Zilnic, la camera de gardă a Institutului Matei Balș din Capitală se prezintă aproximativ 300 de pacienți. 80% dintre ei prezintă patologii respiratorii.
Iar, potrivit ultimei raportări, în utima săptămână, la nivel național au fost raportate aproximativ 83 de mii de infecții respiratorii acute și 2.200 de cazuri noi de gripă.

Citește și: VIDEO- Mai multe medicamente de răceala și gripă ar putea fi interzise în Marea Britanie și Europa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si