VIDEO -Un pediatru condamnat pentru mită este acuzat acum de malpraxis

Culmea indolenței din spital a atins culmi nebănuite, la Cluj. Un pediatru condamnat, dar nu și concediat după ce a pretins bani în plic, a comis-o din nou.

Author: Iulian Ciurea luni 22 februarie 2021 , 19:24

Un pediatru condamnat pentru mită este acuzat acum de malpraxis
Un pediatru condamnat pentru mită este acuzat acum de malpraxis
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Andrei Dăscălescu- regizor cunoscut și autor al documentarului Planeta Petrila- povestește pe Facebook că a ajuns la spitalul din Bistrita după ce fetița sa- în vârstă de

3 ani- s-a rănit destul de rău, în timp ce se juca. Radiografiile au arătat că cea mică suferise o dublă fractură de antebraț și după ce i-a pus mâna în ghips, medicul de-acolo, i-a sfătuit pe părinți să o ducă- urgent- la Spitalul de Copii din Cluj, unde să fie operată. La destinație, au nimerit însă pe mâna chirurgul Ioan Dobrescu:

„El nu mi-a explicat ce se întâmplă cu copilul meu, nici la internare, când eu am îndrăznit să întreb dacă pot să fiu cu copilul, când îl anesteziază, mi-a zis că numai atunci când o să faci facultatea de Medicină. Moment în care pe mine m-a bușit plânsul”, spune mama fetiței.

Condamnat deja pentru mită, un pediatru este acum acuzat de malpraxis

Fără să stea la alte discuții, medicul a intrat- a doua zi- în sala de operație. Intervenția a decurs bine- spune mama copilei. Suspiciuni au apărut la externare când cadrele medicale au refuzat să le arate părinților radiografia de după operație. Mai mult, doctorul Ioan Dobrescu le-a cerut părinților să nu vină mai devreme de 3 săptămâni la control.

„Nu ne-am mai dus la Cluj, la schimbatul ghipsului, la 3 săptămâni și când i-am făcut noi radiografia într-un centru privat din Piatra Neamț, la 3 săptămâni, nefiind noi specialiști, că oasele nu sunt aliniate. Mâna este vizibil strâmbă”, spune mama fetiței.

Îngrijorați, părinții au trimis radiografiile unui medic din Mureș, care a confirmat că fetița fusese operată în bătaie de joc. Ulterior, au aflat și cu cine au avut de-a face- pediatrul clujean a fost- de-a lungul anilor- în centrul mai multor scandaluri.

Pediatru prins în flagrant când lua mită

Anchetatorii l-au prins de două ori în flagrant când lua mită, iar instanța l-a condamnat, fără să-i ia însă dreptul de a profesa. Mărturiile părinților care-l incriminează sunt însă revoltătoare.

„Aveam pregătită o sumă de bani într-un plic, astfel că acel plic cu 200 de lei l-am pus pe masa din fața dânsului. Mi-a mulțumit și a rămas că discutăm după operație. Aceasta a decurs bine și, la un moment dat, o asistentă mi-a transmis să merg în birou la dânsul (…) Mi-a spus „dacă mergeai la coafor, plăteai mai mult”, spune un părinte.

Cea mai recentă ispravă a medicului are consecințe grave. Din spusele părinților, fetița va avea nevoie de o altă intervenție de îndreptare a mâinii, iar recuperarea post operatorie va fi una îndelungată. Ca să nu mai treacă și alții prin ce-au trecut ei, cei doi au strâns declarații de la alți părinți care au avut de-a face cu doctorul și au de gând să depună plângere la Colegiul Medicilor.

„Deja este in curs la nivelul spitalului de copii o ancheta interna, se vor verifica toate acuzatiile care au fost formulate la adresa domnului doctor”, spune poliția.

Întrebat cum se disculpă, doctorul a respins acuzațiile. Superiorii vor stabili în zilele următoare dacă și-a făcut sau nu datoria în mod corect.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si