VIDEO| Undă verde la zboruri

S-a dat verde la zboruri către 22 de ţări europene, fără a mai fi nevoie de carantină sau izolare la revenirea în ţară. O problemă ar fi cu Franţa. Dacă de acolo putem reveni fără oprelişti, mai greu e cu zborurile către această destinaţie, pentru că autorităţile de la Paris nu au actualizat informaţiile de pe saitul oficial, aşa că multe curse au fost anulate.

R.B., marți 23 iunie 2020 , 19:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Maria Despa locuiește de la 12 ani în Franța. Acolo s-a căsătorit, și-a întemeiat o familie și a pus bazele unei afaceri. Marți s-a confruntat cu o situație fără precedent: ”Am venit ieri la informații, mi s-a spus nu zburăm spre Franța, este interzis până pe 17 iulie, ca să ajung acum o oră la aeroport, ca să îmi spună: astăzi putem să zburăm spre Italia!”

Pe site-ul asociației internaționale de transport internațional, în dreptul Franței scria că NU pot trece granița decât cetățenii de origine, rezidenții plus câteva excepții: cetățenii din Andora, San Marino, Monaco, Elveția și Vatican. Între timp, lucrurile s-au lămurit.

Citeste si: Țările care au fost incluse pe lista ”zonelor verzi”/ Persoanele care vin din aceste țări NU mai sunt obligate să stea în izolare la domiciliu

Din cauză că autoritățile franceze nu au actualizat la timp informațiile pe site, marți pe aeroportul Henri Coandă Otopeni au fost anulate 3 curse spre Paris, Lyon și Nisa. Deocamdată există o singură companie care operează înspre și dinspre teritoriul francez.

După ce situația s-a lămurit, ceilalți pasageri s-au putut bucura de călătorii după lunile în care granițele au fost închise. Institutul Naţional de Sănătate Publică a reactualizat lista țărilor din zona verde. Sunt 22 de destinații pentru care, de acum încolo, nu mai de carantina sau izolare timp de 14 zile.

La fel se întâmpla şi cu doamna din imagini, avocat de profesie, care face de peste 20 de ani naveta între România și Italia. Ea are procese și clienți în ambele țări:

”Vineri aveam bilet, mi-a fost anulat cu Wizz Air-ul, mi s-a anulat și biletul de pe 2 iulie cu Ryanair și atunci am apelat la acel charter TAROM care pleacă astăzi, l-am luat vineri dimineața”.

Citeste si: VIDEO| Se reiau zborurile internaționale

Traficul de pasageri a scăzut cu până la 98% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai mutle zboruri au fost de tip cargo pentru a transporta echipamente medicale.

În continuare rămân suspendate zborurile pentru SUA, Turcia, Spania, Marea Britanie și Belgia. Țări care, de altfel, sunt des tranzitate de către români, atât în scop turistic, cât și profesional.

Citeste si: VIDEO. Noi măsuri de relaxare, anunțate de Guvern. Ce vom avea voie să facem din 15 iunie?

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si