Această aplicație face avatare instant. Trebuie scanată fața cu telefonul la 360 de grade, iar inteligența artificială va realiza un avatar fotorealist.

Avatarurile periculoase: Avertisment privind riscurile privind utilizarea aplicațiilor care ar putea manipula identitatea personală

„Deodată pozele cu tine nu mai sunt în proprietatea ta. Imaginează-ți că acea companie, cu pozele respective, ar putea să îți fure identitatea. Ar putea să creeze videoclipuri false cu tine spunând orice despre oricine”,

a avertizat Vali Manoiu, chief tehnology officer Humans AI.

Citește și: Poți să vezi numărul ascuns în imagine? Doar 2% dintre oameni rezolvă această iluzie optică

Actul privind inteligența artificială ar urma să interzică stocarea datelor rezultate în urma identificării biometrice, adică sistemul de recunoaștere facială.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citește și: Ai un IQ peste medie dacă poți găsi hoțul din cameră în 10 secunde

„Ar ști câtă distanță e între ochii tăi, câți centimetri are nasul tău și câte riduri ai pe frunte. E foarte ușor de replicat persoana cu totul”.

Categorizarea riscurilor: De la risc minim la inacceptabil în reglementarea utilizării inteligenței artificiale

Regulamentul clasifică riscurile în patru categorii. Jocurile video, sistemele care filtrează mesajele spam, deepfake-urile și programele de tip ChatGPT sunt încadrate la risc minim sau limitat. În acest caz, potrivit normelor, utilizatorii ar trebui informați de faptul că programele funcționează cu ajutorul inteligenței artificiale. La risc ridicat se încadrează, inteligența artificială folosită în spitale sau transport. Iar la risc inacceptabil, intră scorul social.

Citește și: "Doctorul AI" îți spune cât mai ai de trăit. "Este mai bun decât medicii la prezicerea decesului. Un singur medic bătrân l-a învins"

„Cel mai bun exemplu e China, unde există sistemul de scor social, ești recunoscut pe stradă, iar cea mai mică greșeală se reflectă în catalogul de cetățean”, a informat Tavi Palade, jurnalist de tehnologie.

Citește și: Incredibil! Ea este femeia care s-a căsătorit cu iubitul creat cu ajutorul inteligenței artificiale

Actul AI este o premieră globală. Ar fi pentru prima dată când inteligența artificială este legiferată. 

Proiectul ar urma să fie aplicat abia din 2025.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si