VIDEO- Ursul păcălit de vulpe la Brașov

„Ursul păcălit de vulpe” a fost pus în scenă în viața reală la Brașov. Jandarmii s-au bâlbâit când au fost solicitați să alunge dintr-un loc de joacă o vulpe. Chiar dacă mai mulți oameni au sunat la 112. Au ridicat din umeri și au motivat că ei pot doar să intervină atunci când trebuie alungați urșii, nu și vulpile. In cele din urmă animalul sălbatic a plecat singur din parc.

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 18 septembrie 2021 , 20:18

O vulpe a invadat un loc de joacă pentru copii brasov
O vulpe a invadat un loc de joacă pentru copii[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vulpea și-a făcut apariția în locul de joacă din Brașov imediat ce s-a înserat.

A coborât cel mai probabil din pădure în căutare de hrană și s-a nimerit printre leagăne și bănci. Un localnic a văzut-o și a incercat să o sperie, însă animalul sălbatic n-a fugit.

Vulpe într-un loc de joacă pentru copii din Brașov

A cercetat fiecare colț din parc- totul în timp ce oamenii încercau să convingă jandarmii să intervină.

Cel care a filmat-o povestește că a sunat inițial la dispeceratul jandarmeriei și a publicat discuția purtată.

”– E periculoasă?

 – Nu ştiu. E într-un parc în care sunt copii. Poate e turbată.

– Trebuie să închid, am o urgenţă pe cealaltă linie.

– La cine trebuie să apelez?

 – La DSVSA. La revedere!”

Citeste si: Capitala, încorsetată de tot mai multe localități cu restricții. Valul 4 înaintează cu viteză

S-a sunat la Protecția Animalelor și nu a răspuns nimeni

Zis și făcut! Omul a sunat la Protecția Animalelor, însă nici acolo nu a reușit să dea de nimeni. După câteva zeci de minute vulpea a plecat din parc. Atunci, ca prin minune, a ajuns și Jandarmeria care au spus că ei pot interveni să alunge doar urșii- iar solicitarea în ceea ce privește vulpea ar fi una absurdă- chiar dacă în parc ar fi putut exista și copii.

”Există traume pentru un copil pe care l-a mușcat o vulpe! El se duce să o mângâie, o asimilează cu un cățel, vai ce blândă, ce frumușică e.. dar animalul sălbatic este sălbatic!”, a declarat un medic veterinar.

Prezența vulpilor în oraș nu mai este o noutate, mai ales de când zona urbană s-a extins iar habitatele lor naturale au fost distruse. Și în Capitală au fost semnalate mai multe vulpi. Una dintre ele a fost filmată zilele trecute, tot într-un parc în care erau copii. Vulpea părea extrem de prietenoasă și nu era deloc speriată. Când au vrut să o alunge, vulpea a început să se tăvălească prin iarbă de parcă i-ar fi invitat pe oameni să o mângâie.

”Atentie, interactiunea e periculoasa si pentru om si pentru animal!”, a mai declarat medicul veterinar.

Citeste si: VIDEO| Polițiștii locali din Timișoara, deveniți celebri după ce au început să patruleze pe biciclete, s-ar putea întoarce curând la razii... pe jos! Doar 10 biciclete mai sunt funcționale, restul s-au stricat

Dovadă stau imaginile surprinse de la balcon de un bucureștean. O vulpe care s-a acomodat prea mult cu orașul a ieșit în căutare de hrană în zona unei parcări. La un momentdat, dintre mașini, își fac apariția mai mulți câini. Vulpea încearcă să scape însă sfârșește sfâșiată de maidanezi.

Dacă vedeți un animal sălbatic indicat este să păstrați distanța și să faceți sunete puternice pentru a-l speria. Specialiștii trag un semnal de alarmă si spun că este greșit să le hrănim- pentru că astfel animalele își vor face un obicei și vor veni mai des în oraș.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si