VIDEO -Vaccinare, etapa a doua. Zeci de puncte de la primării, închise

S-au format cozi în fața centrelor de vaccinare din spitale, în timp ce zeci de puncte asigurate de către primării nu şi-au deschis nici astăzi uşile.

Author: Iulian Ciurea marți 19 ianuarie 2021 , 19:58

Multe puncte de vaccinare organizate de primării nu au încă autorizații
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La ora 7 dminineața, Institutul de Pneumologie Marius Nasta a devenit neîncăpător pentru zecile de pacienți dornici să se vaccineze, care au venit şi cu o oră înainte de programare.
Cu greu medicii și asistentele au reușit să liniștească spiritele, deja încinse din cauza timpului de aşteptare dar şi a sincopelor de pe platfoma de programare.

„Din ce am observat, eu am formularul cu numărul 25, s-au dat până la 28. Adică sunt vreo 28 de persoane programate pentru ora 8... nu cred că va dura foarte mult... sper ca într-o oră să fim gata. Oricum, oricât ar dura este un lucru pe care trebuie să îl facem”, spune un pacient.

Și în timp ce oamenii își vărsau năduful pe medici, aceștia din urmă au venit chiar și de acasă pentru a reuși să facă față avalanșei de cereri de vaccinare.

„Într-adevăr sunt încă multe persoane, probabil că numărul de persoane care s-au programat și online și telefonic se suprapun, pentru că și în această dimineață avem foarte multe persoane, ieri am avut 419 persoane vaccinate într-un centru cu o capacitate de 240”, spun medicii.

Multe puncte de vaccinare organizate de primării nu au încă autorizații

Aceeași situație problematică se întâmplă și în Dâmbovița. Aici platforma de programare a dublat numărul de solicitări.

Președintele Klaus Iohannis şi ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au vizitat astăzi multe dintre centrele de vaccinare care încă nu funcționează.
Cel mai mare centru de vaccinare din România se va deschide, însă acesta nu are autorizație ISU.

„Avem capacitate dublă de vaccinare față de vaccinurile disponibile în momentul de față.
Locurile amenajate și personalul pe care îl avem deja organizat și care în alte părți încă se organizează este deja mai mult decât suficient pentru numărul de vaccinuri pe care îl avem disponibil”, spune ministrul sănătății.

Vaccinare, etapa a doua. În unele puncte s-au terminat vaccinurile

Iar pentru că o problemă nu vine niciodată singură...

mai multe centre de vaccinare gata de funcționare sunt blocate din cauza insuficienței vaccinurilor. Acest centru din Voluntari spre exemplu, a primit doar 300 de doze de vaccin, și acelea cu întârziere.

„Ieri au intrat 300 de doze, pentru 5 zile deoarece sunt programați câte 60 de pacienți pe zi, 5 pacienți pe oră. Centrul nostru lucrează 12 ore, sunt foarte puțiune, ținând cont că avem un număr de solicitanți cu mult mai mare față de numărul de doze care sunt oferite”, spun cei de la centru.

În prezent, gradul de ocupare din centrele de vaccinare este de 100%. Până acum la nivelul întregii țări au fost imunizate cel puțin 200.000 de persoane.


 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cum arată mormântul lui Petrică Cercel. Oamenilor nu le-a venit să creadă Cum arată mormântul lui Petrică Cercel. Oamenilor nu le-a venit să creadă
spotmedia.ro
Covid-19: Semne că ai putea fi infectat cu Delta. Cele mai frecvente cinci simptome la... Covid-19: Semne că ai putea fi infectat cu Delta. Cele mai frecvente cinci simptome la vaccinați vs nevaccinați
spotmedia.ro
Iohannis a mers la golf și Internetul s-a umplut de ironii (Galerie foto) Iohannis a mers la golf și Internetul s-a umplut de ironii (Galerie foto)
b1.ro
Abia cumpărase casa, când a dărâmat un perete fals. A găsit ceva HORROR acolo. A fugit... Abia cumpărase casa, când a dărâmat un perete fals. A găsit ceva HORROR acolo. A fugit ţipând şi a sunat la Poliţie!
infoactual.ro
Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii Urmează 13 ani cruciali. Carmen Harra: În calendarul mayaş se spune că e sfârşitul lumii
infoactual.ro
Ce spune Cartea Sfântă despre APOCALIPSĂ: Oamenii își vor da sufletul de groază. Vor fi... Ce spune Cartea Sfântă despre APOCALIPSĂ: Oamenii își vor da sufletul de groază. Vor fi semne în soare, în lună și în stele
evz.ro
EXPLOZIV. Se pregătesc cătușele pentru Florin Cîțu? Vaccinurile, în vizorul DNA EXPLOZIV. Se pregătesc cătușele pentru Florin Cîțu? Vaccinurile, în vizorul DNA
doctorulzilei.ro
Alimentele care ”înfometează” celulele canceroase. Include-le neapărat în dieta zilnică Alimentele care ”înfometează” celulele canceroase. Include-le neapărat în dieta zilnică
romaniatv.net
Şocul serii în politică! A fost DEMIS acum câteva minute. Decizia, publicată deja în... Şocul serii în politică! A fost DEMIS acum câteva minute. Decizia, publicată deja în Monitorul Ofcial
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si