VIDEO | Val de proteste in penitenciarele din Romania

Satui de conditiile de muncă si de neplata orelor suplimentare, 9.000 de angajati din penitenciare organizeaza in aceasta saptamana proteste in toata tara. Primii care au manifestat astazi au fost lucratorii de la penitenciarul bucurestean Rahova.

Author: D.S. luni 13 mai 2019 , 13:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Asa a inceput ziua de munca pentru cei care lucreaza la Penitenciarul Rahova. Angajatii care ar fi trebuit sa intre in tura de la ora 7 au refuzat acest lucru, nemultumiti de regimul de munca la care sunt supusi.

Oamenii cer adoptarea statului politistului din penitenciare si plata orelor suplimentare.

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Florin Stoica- secretar general SNLP: „Suntem singura institutie din structura de ordine publica ce nu au prevazuti banii pentru ore suplimentare, vouchere vacanta si pentru concursurile de completare a personalului din sistem”.

In aceeasi situatie sunt peste 9.000 de sindicalisti din totalul celor 13.000 de angajati ai penitenciarelor din intreaga tara.Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare si Federatia Sindicatelor din Sistemul Penitenciar anunta proteste si mitinguri pentru toata saptamana.

Dupa manifestarea din aceasta dimineata, reprezentantii sindicatelor au fost chemati la discutii la Ministerul justitiei.

Daca nu vor ajunge la o intelegere, sindicatele au anuntat, organizarea unui protest in Piata Victoriei in luna iunie, la care sunt asteptate 3.000 de persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si