VIDEO| Vama Nădlac, încă o zi a umilinței

Oameni care strigă, plâng și cântă noi suntem români - sunt imaginile disperării și umilinței care continuă să vină din vama Nădlac, sufocată de fluxul uriaș de călători.

Author: R.B. miercuri 20 mai 2020 , 19:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Marți, venit direct de la Budapesta, ministrul de interne Marcel Vela promitea că asemenea scene vor fi din ce în ce mai rare și totul părea că merge ca pe roate.

La doar câteva ore după ce oficialul a plecat din Nădlac, au reapărut imediat cozile la care mii de oameni stau claie peste grămadă ca să intre în România au reapărut.

Așa arăta vama Nădlac la mai puțin de 24 de ore de la vizita plină de promisiuni a ministrului de interne, Marcel Vela.

Citeste si: VIDEO| Sclavi pe pământul nemților. Strigătul disperat al muncitorilor români

Este a cincea zi în care zeci de mii de oameni stau înghesuiți la coadă sau așteaptă în mașini, ore întregi, ca să poată intra în țara în care s-au născut.

Muncesc în străinătate și sunt luni de zile de când pandemia i-a separat de cei dragi, dar imediat ce au aflat că nu mai trebuie să stea în carantină au plecat într-un suflet spre România.

Doar că aici s-au lovit de niște autorități care par total depășite de situație, iar răbdarea oamenilor a fost pusă greu la încercare.

Citeste si: VIDEO| Stau la coadă ca să vină acasă

Pentru toți a fost un drum chinuitor, deoarece autoritățile maghiare nu permit circulația pe teritoriul Ungariei decât între orele 21 și 13, așa că oamenii au avut de așteptat alte ore în parcări.

Doar promisiuni au auzit românii care stau și câte o jumătate de zi la cozi în vămile din vest.

Citeste si: Măsuri de ultim moment pentru românii din străinătate. Ce a decis guvernul

Ultimele, din partea ministrului de interne, care a încercat să-i convingă pe vecinii maghiari să deschidă și alte ieșiri spre România, dar încă nu a primit vreun răspuns oficial.

Autoritățile vor și înființarea unor culoare de transport pentru microbuze, dar toate acestea nu sunt decât vorbe, deocamdată, pentru oamenii care stau ore în șir în mașini sau în picioare la cozi interminabile.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si