VIDEO| Viața cu COVID-19: "Coșmarul e psihic, să-i infectez pe cei dragi a fost ultimul lucru care mi-aș fi dorit să se întâmple”

"Coșmarul este psihic, să-i infectez pe cei dragi a fost ultimul lucru care mi-aș fi dorit să se întâmple" Mărturia dureroasă este a unui tânăr infectat cu COVID-19 a cărui viață s-a schimbat total de când e în spital. Regretă amarnic că a avut încredere în alții care au luat în râs pericolul și l-au numit "o simplă gripă". Vestea îmbucurătoare încă este că numărul infecțiilor nu a explodat la noi. Avem 277 de cazuri în total.

R.B., joi 19 martie 2020 , 19:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Dragii mei, sunt pacientul numărul 2 - Covid-19 - din județul Mureș.Vreau să vă povestesc calvarul prin care trec de ceva timp”

Citeste si: Wizz Air suspendă rutele spre Dubai între 21 martie şi 3 aprilie

Fără cuvinte mari, tânărul depistat pozitiv își începe confesiunea într-un salon de spital unde de-o săptămână înfruntă boala, ajutat de medici și asistente. O ambulanță l-a adus aici la 3 zile după ce s-a întors din Italia. Înainte să plece, primise asigurări de-acolo că nu va fi în pericol:

”Știți ce răspuns primesc? "E doar o simplă gripă, se exagerează la televizor, aici (n.r. în Italia), e totul normal!" Nu mai stau pe gânduri, doar am 21 de ani, cumpăr un gel dezinfectant, o mască și la drum (...) La 3 zile după întoarcerea din Italia, apar și primele simptome: durere de cap, febră”.

Lupta pe care o duce ca să se vindece nu e ușoară. Mai grea e cea cu propria-i conștiință. Până să afle că a fost infectat și-a întâlnit părinții și verii, a ieșit în bar cu prietenii și a stat în preajma multor persoane. La testările rapide, unul dintre amicii cu care a interacționat a ieșit pozitiv:

”Coșmarul este psihic (...) Nu pot să vă explic prin ce am trecut și trec în continuare în această perioadă pentru că e ultimul lucru care mi-aș fi dorit să se întâmple. Eu îmi iubesc familia, îmi iubesc prietenii și îmi pare rău că i-am pus în această situație. Sper ca ei și familiile lor să fie bine”.

Citeste si: Premierul Mark Rutte le cere olandezilor să stea liniştiţi, există suficientă hârtie igienică pentru următorii zece ani - VIDEO

Prin aceeași suferință, provocată de infectarea cu noul coronavirus, trec aproape 300 de români, internați în spitalele din țară. Vestea bună e că 25 au fost declarați vindecați - 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași. Pacientul cu numărul 24 de la Matei Balș a fost, astăzi, externat. Contactul cu lumea exterioară nu l-a bucurat:

”Credeam că românii au înțeles că ne paște un pericol mare însă nu e deloc așa. Probabil că va fi o surpriză extraordinară pentru toată lumea când se vor anunța 10 000 de infectați sau primii români morți din cauza coronaviruslui. Poate atunci oamenii vor conștientiza pericolul. Pentru italieni a fost cam târziu, iar acum regretă amarnic”.

Citeste si: Cât de sigur este să donezi sânge în această perioadă? Răspunsul autorităților

Coronavirusul de care se teme o lume întreagă nu ține cont nici de cât de sănătoși suntem, nici de vârstă. Românii infectați au între 1 an și 71 de ani, provin din toate categoriile sociale și luptă diferit cu boala. În vreme ce unii se însănătoșesc într-o săptămână, alți 6 pacienți luptă pentru viața lor, la Terapie Intensivă. Unul dintre ei se află în stare foarte gravă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si