VIDEO | Virusul ucigaș ar putea ajunge și în România. Medicul Alexandru Rafila: „Riscul exista, el nu poate fi exclus”

Virusul ucigaş care a făcut ravagii în China ar putea ajunge în scurt timp şi în ţara noastră! Autorităţile române sunt în alertă iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat deja avertizare la nivel global. Pericolul este major, mai ales că acesta se transmite de la om la om. Numărul morţilor s-a dublat în ultimele 24 de ore.

Author: D.S. miercuri 22 ianuarie 2020 , 19:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

17 morti si sute de bolnavi este bilantul pneumoniei mortale din China care a declansat alerta în toată lumea. Acesta se împrăştie destul de rapid, drept urmare, este posibil sa ajungă sau chiar să fi ajuns deja şi în România.

Alexandru Rafila, medic: „Riscul exista, el nu poate fi exclus”.

Este doar o chestiune de timp, spun autoritatile, pana cand Europa va semnala primul caz de imbolnavire cu acest virus. Simptomele sunt asemănătoare gripei.

Citeste si: Pneumonia din China- Numărul morţilor a ajuns la 17. Peste 540 de oameni, infectaţi

Autorităţile române sunt gata să intervină pentru a opri împrăştierea virusului. Ca masura de preventive, autoritatile din Romania s-au gandit sa amplaseze pe aeroportul din Otopeni termoscannere, care vor analiza temperatura corpului pafagerilor veniti din zonele cu probleme.
Cum funcţionează un astfel de scanner ne explică un specialist: Temperatura, spre exemplu, acolo este de 23 de grade iar jos, unde are un portmoneu, vedem ca temperatura este in jur a 18 grade, fiindca acolo

este o termoziolatie, portmoneul face termoizolatie.

Fiecare grad peste temperatura normala a corpului va fi semnalat de aparat iar persoana in cauza va fi analizata suplimentar şi, eventual, izolată. Vestea că acest virus ar putea ajunge şi la noi îi îngrozeşte pe români.

Virusul ucigaș ar putea ajunge și în România

Virusul ucigaş a apărut într-o piaţă din oraşul chinez Wuhan unde se vindeau animale vii. Iniţial, se credea că virusul se transmite de la animale la oameni. În urmă cu doar două zile, autorităţile din China au recunoscut că acesta se poate transmite şi de la om la om.

Statele occidentale nu au încredere nici în datele furnizate de chinezi, care spun că sunt doar câteva sute de îmbolnăviri.

În zona zero a epidemiei, adică în spitalul din Wuhan, au fost luate măsuri speciale. Personalul medical este protejat de combinezoane de unică folosinţă, măşti şi căşti de protecţie.

Saloanele unde sunt trataţi pacienţii sunt echipate cu aparatură specială, iar fiecare pacient se află sub permanenta supraveghere a personalului medical.

SINCRON LI BIN, DIRECTOR ADJUNCT AL COMISIEI NAŢIONALE DE SĂNĂTATE DIN CHINA: Probele au arătat că boala s-a transmis prin tractul respirator şi există posibilitatea unei mutaţii virale.

Citeste si: Coronavirus. Un vaccin împotriva coronavirusului din China, în curs de dezvoltare în Rusia

Pericolul ca virusul să se împrăştie rapid acum este unul imens. Apropierea noului an chinezesc face ca sute de milioane de oameni să tranziteze aeroporturile din China. Până acum, aici au fost raportate peste 5 sute de cazuri de îmbolnăviri şi 17 decese. În Thailanda s-au înregistrat 4 cazuri de îmbolăviri şi câte unul în Coreea de Sud, Japonia şi Taiwan.

Virusul a ajuns şi în Statele Unite ale Americii, unde s-a raportat un caz în Washington.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si