Liderul Rusiei, tocmai reinvestit pentru 6 ani, a ordonat exerciții nucleare aproape de granița României.

Citește și: Vladimir Putin merge în China, la Xi Jinping. Alianța care sperie Occidentul

Nu a fost menționat clar când vor avea loc aceste antrenamente, iar oficialii de la Moscova s-au limitat la a spune doar că vor fi în viitorul apropiat.

Vladimir Putin, mai agresiv ca niciodată

Kremlinul dă vina pe Occident pentru această decizie. Un comunicat transmis de Ministerul apărării de la Moscova arată că sub supravegherea comandantului suprem al forțelor armate ale Federației Ruse vor avea loc exerciții nucleare aproape de granița țării noastre.

Vor fi implicate atât forțele aeriene, cât și cele navale. Concret, soldații ruși vor exersa utilizarea armelor nucleare tactice.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Putin ordona exercitii nucleare aproape de Romania[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Rusia nu a anunțat când va lansa rachetele, doar a menținut că aceste exerciții vor avea loc în viitorul apropiat.

Decizia moscovei este un răspuns la declarațiile Franței, ale Marii Britanii și Statelor Unite, care ar intenționa să trimită militari în Ucraina, spune purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia și SUA sunt țările care dețin cele mai multe arme nucleare din toată lumea!

Reacția NATO după anunțul de la Moscova

NATO, UE şi SUA au calificat drept iresponsabile exerciţiile militare pentru folosirea unor arme nucleare tactice anunţate mai devreme de Moscova, care şi-a motivat această decizie în urma declaraţiilor unor oficiali occidentali şi implicării crescânde a Occidentului de partea Ucrainei în

conflictul cu Rusia.

"Retorica nucleară a Rusiei este periculoasă şi iresponsabilă. NATO rămâne vigilentă", a declarat purtătoarea de cuvânt a Alianţei, Farah Dakhlallah.

Postura colectivă de descurajare şi apărare a NATO "va continua să garanteze protejarea fiecărui centimetru de teritoriu aliat", iar Ucraina are dreptul la autoapărare în faţa invaziei ruse şi "aliaţii vor continua să sprijine Ucraina", a adăugat reprezentanta NATO.

Exerciţiile nucleare ruseşti sunt "categoric un zăngănit de săbii" şi "o continuare a comportamentului iresponsabil al Rusiei", a reacţionat la rândul său un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Peter Stano, potrivit agenţiei DPA.

Conform acestuia, exerciţiile militare nucleare anunţate de Putin constituie "încă o dovadă că Kremlinul este interesat de continuarea escaladării situaţiei pe care a provocat-o prin agresiunea sa ilegală împotriva Ucrainei".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si