VIDEO | Votul la țară, experiență românească

Până la această oră, au votat în mediul rural ... milioane de români! Mulţi au mers până la secţia de votare pe drumuri desfundate, care n-au văzut niciodată asfaltul. Alţii, sătui de promisiunile politicienilor, au rămas acasă! În unele sate au existat şi incidente legate de alegătorii care au intrat câte doi în cabină. Explicaţiile celor implicaţi sunt năucitoare.

A.N.C, duminică 10 noiembrie 2019 , 18:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"De ce, n-are voi doi, două persoane? Staţi puţin: dumneavoastră sunteţi preşedintele de secţie şi ne întrebaţi dacă au voi sau nu au voie 2 persoane? Păi, dumneavoastră mă interogaţi. Nu vă înterogez, vă întreb!"

De la aceste imagini surprinse în secţia de votare din comuna Singureni a început scandalul. În fotografie vedem 2 persoane în aceeaşi cabină de vot.

Citeste si: VIDEO | Tanti Lenuța din Chintenti a mers la vot! Bunică a celebrului vlogger Mircea Bravo vrea să-și decidă singură viitorul

Citeste si: Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Date de la partide, pentru ora 15.00: Dăncilă stagnează, Barna urcă uşor

Citeste si: Alegeri prezidenţiale 2019 - BEC: Prezenţa la vot la ora 17:00

Legea permite asta, dar în anumite condiţii. Preşedintele secţiei, după câteva clipe, îşi modifică explicaţia.

De fapt, de la primar aflăm că cei cu dizabilităţi nu ajung la secţia de votare.

Până la urmă, oamenii au ajuns să voteze. În alte locuri, drumul e o piedică în calea celor care vor să iasă din sat. Aşa arată drumul către Chirculeşti, la numai 20 de kilometri de Capitală.

Domnule Vasile a votat încă de dimineaţă. Şi-a ales preşedintele, dar aşteptările nu sunt legate de politica externă. Omul vede lipsurile din faţa bătăturii.

Din micuţa sa gospodărie, domnul Vasile înţelege bine politica. E ca o negociere în care şi alegătorii trebuie să primească ceva.

Statisticile arată că satele României sunt tot mai îmbătrânite. Lipsa infrastructurii şi a locurilor de muncă îi alungă pe tineri.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si